Autorijden = Vrijheid!

Ik schreef het een paar blogs geleden ook al en ik ga er nog even mee door… gewoon omdat ik het zelf zo leuk vind en ik het zo graag deel!

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat ik hou van “mijn Latijns-Amerika”, maar daar houdt mijn liefde voor het reizen en het ontdekken van deze prachtige wereld niet op. Het ontdekken van nieuwe werelden, hoe dichtbij of ver weg die ook zijn, blijft mooi, spannend en bijzonder! En dat doe ik ook heel graag ook als reisbegeleider.

Turkijke - CapadociaMorgen vertrek ik weer voor een paar weken: op pad met Amazon Adventures, een stichting die al jarenlang de meest prachtige reizen in elkaar zet. Dit doet zij voor autoliefhebbers die met hun eigen Oldtimer en gelijkgestemde reizigers mooie en bijzondere reizen willen maken. Velen van hen hebben al veel continenten ontdekt met hun eigen, in dit geval voornamelijk Volvo, Oldtimers. De Panamericana Sur ofwel Zuid, de Panamericana Norte of Noord, de Zijderoute, … Dit zijn werkelijk prachtige reizen die je op een bijzondere manier in contact brengen met mens & cultuur. Ik ben al enige tijd betrokken bij deze bijzondere organisatie.

Het feit dat je in deze bijzondere automobielen rondrijdt maakt dat we tijdens zo’n reis per definitie veel aandacht van de locals krijgt. Afgelopen jaar zijn we met deze club bijvoorbeeld vanuit Nederland via de Zijderoute naar Beijing gereden en weer retour via Mongolië en Rusland: 25.000km over land. Volgend jaar rijden we tijdens onze zomer naar de Noordkaap in Noorwegen en in onze winter naar Capetown in Zuid-Afrika waarbij we starten in Caïro. 2020 wordt hét jaar van extremen dus! 😊

Northcoast 500 – klassieke Oldtimers

De komende weken houden we het dichterbij huis, maar de extremen zoeken we nog steeds op! We gaan met 35 Oldtimers de Northcoast 500 in Schotland rijden, vanuit Newcastle naar het uiterste noorden in John O’Groats en weer terug. We passeren bekende plaatsen als Glasgow en Edingburgh, maar ook de Glenfinnan Bridge, the Road to Nowhere, Oban, the Isle of Skye, Pitlochry en veel ‘Castles’. En dan heb ik het nog niet over de Speyside whiskytrail gehad…

Waarom dan deze blog als hij niet over Latijns-Amerika gaat?

Argentinie - Ischigualasto (slider)Omdat hij wel gaat over reizen, autorijden, ontdekken en vrijheid! Alles wat een Patiperra als ik graag doe. 🙂
En dat alles met wat zekerheid, organisatie, veiligheid én gezelligheid. En dat is precies wat ik jullie met Patiperra travels ook wil bieden. De vrijheid om je eigen weg te vinden: jullie eigen weg die het best bij jullie wensen past! En dan ook zo dat je je daar veilig en zeker bij voelt. Reizen en je eigen weg ontdekken is fantastisch, maar we zijn niet allemaal ontdekkingsreizigers en dat hoeft ook helemaal niet. 😊 Lees de blog over het autorijden met huurauto’s nog eens voor wat inspiratie als je daar zin in hebt: https://patiperra.com/vrijheid/

Bereid je voor: Colombia komt eraan!

Binnenkort start ik mijn blog-serie over ook een van mijn favorieten: Colombia. Hier komt een bijzondere self-drive groepsreis in te staan: samen reizen en toch ook individueel met je eigen partner, vriend(in) of familie in je eigen huurauto op pad. Of misschien wil je wel alleen op reis en zoek je naar een reismaatje die een auto met je wil delen? Ook dat is heel goed mogelijk. Kijk hier op de website voor wat meer informatie over deze manier van reizen. Het is werkelijk een perfecte combinatie van samen én individueel op reis: een ervaring die ik iedereen gun!

De komende weken post ik met regelmaat foto’s van de groepsreis met Amazon Adventures naar Schotland om de Northcoast 500 te rijden. Soms zal ik mezelf op de gevoelige plaat leggen, maar het gaat om het avontuur, de landschappen en de ontmoetingen. Én natuurlijk om die mooie Olditmers. Volg me dan ook op mijn Patiperra facebook pagina en op mijn instagram-account.

TIP van deze week?
Dat is er misschien wel een voor mezelf en alle reizigers die het juist altijd zo graag buiten Europa zoeken: kijk soms ook eens binnen de grenzen van ons eigen Europa… ook daar is veel moois te ontdekken. Als je dat maar niet te vaak doet! 😉 In Latijns-Amerika kan je tientallen reizen maken zonder je ooit een dag te vervelen. Óf juist wél als dat nu precies is wat je zoekt…

Wil je vaker waardevolle, handige of gewoon leuke tips ontvangen over bestemmingen en reizen?

Leuk! Ik ontvang graag info en reisadvies