De Schotse Northcoast 500 en de Carretera Austral

AA=Northcoast500 groepsfotoSchotland? Maar je biedt toch maatwerkreizen aan naar Latijns-Amerika? Dat klopt! Maar zoals ik de vorige keer al aangaf: het ontdekken van nieuwe werelden, nieuwe wegen, nieuwe mensen en culturen is wat mij zo boeit aan het reizen. En dat kan ook binnen de Europese grenzen. Daarnaast hou ik van onherbergzame gebieden en die zijn er nog wel degelijk in Europa. Met de Stichting Amazon Adventures was ik op pad door het prachtige noorden van Schotland: over de wellicht bekende Northcoast 500. De ruige rotsen waar vrijwel niets groeit, worden bij bijna elke bocht afgewisseld door weelderig groene grasweiden waar de duizenden schapen die Schotland telt zich aan verschansen. Om dan nog niet te spreken over al het intens groene mos en de letterlijk dikke varens met hun volle blad en intens groene kleur.

AA-Nortcoast 500 - P1800De groep bestond uit een kleine 35 oldtimers, klassieke auto’s die met hun 70 eigenaren al heel wat van de wereld hebben gezien; het blijft geweldig daar onderdeel van te mogen zijn. Mijn rol? Voorbereiden, begeleiden, organiseren en er zorg voor dragen dat iedereen optimaal van zijn of haar reis kan genieten. En ik durf wel te zeggen dat iedereen heeft genoten van het prachtige Schotland, de supermooi uitgezette route en we hadden zowaar heel veel geluk met het weer! Zoals iedereen zal weten staat Schotland nu niet direct bekend om de zonovergoten stranden en bergen.

Chili en de Carretera Austral

Het landschap deed me met regelmaat denken aan mijn geliefde Chili en de Northcoast 500 aan de Carretera Austral in het zuiden van het langgerekte Zuid-Amerikaanse land. Voor alle mensen die, net als ik, ook een beetje verliefd zijn op het ruige Schotland: kijk ook eens naar de reisbestemming Chili en dan specifiek naar Patagonië en de Carretera Austral! Van Puerto Montt tot Coyhaique en door naar Puerto Guadal. Er staat een aantal reizen op de website en ik nodig je van harte uit om daar eens een kijkje te nemen: Chili & Argentinië Zuid-reis. Bij de reis naar Schotland georganiseerd door de Stichting Amazon Adventures reist iedereen met zijn eigen oldtimer; bij de reizen van Patiperra travels zorgen we voor een huurauto waar je het land mee kan ontdekken. Dit kan individueel of met een zelf-samengestelde groep. Hoe dan ook: de route en het reisschema zijn altijd afgestemd op jullie persoonlijke wensen.

TIP van deze week?
De beste reistijd voor Patagonië? Oktober t/m maart en zelfs nog tot in april. Wat mij betreft: hoe later hoe beter: het weer overdag wordt wat zachter (ook al worden de nachten kouder) en de drukte in de Nationale Parken (m.n. Torres del Paine) neemt af. Daarnaast kleurt het woud in het zuiden prachtig geel, oranje en rood eind april; werkelijk een prachtige kleurrijke wereld.

Wil je vaker waardevolle, handige of gewoon leuke tips ontvangen over bestemmingen en reizen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Leuk! Ik ontvang graag info en reisadvies