FAQ’s – veelgestelde vragen

  1. Over Patiperra travels
  2. Is Patiperra aangesloten bij een beroepsvereniging en/of garantiefonds?
  3. Vluchten: intercontinentaal & binnenlands
  4. Reisadvies in tijden van corona

1. Hoe werkt Patiperra travels?

Patiperra biedt reizen op maat aan naar Latijns-Amerika. Dit kan zijn voor individuen of voor een groep. En wie is Patiperra travels nu eigenlijk en wat doet zij voor jou? Lees het in de linkjes.

2. Is Patiperra aangesloten bij een beroepsvereniging en/of een garantiefonds?

Ja, Patiperra travels is aangesloten bij het VvKR – Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. en bij het GGTO garantiefonds. Zo ben je ervan verzekerd dat de betaalde reissom wordt gerestitueerd als Patiperra onverhoopt in financieel onvermogen zou geraken.

3. Boekt Patiperra ook mijn intercontinentale en/of binnenlandse vluchten?

Dat kan zeker. De binnenlandse vluchten worden altijd aangeboden als onderdeel van de reis. Voor wat betreft de intercontinentale vluchten is het mogelijk om deze zelf of door Patiperra te laten boeken. Patiperra is kleinschalig, flexibel en transparant. Dat betekent dat er niet groots wordt ingekocht, waardoor de prijzen van de intercontinentale vluchten niet altijd lager liggen dan de prijzen die de prijsvechters online aanbieden. (zie bijvoorbeeld skyscanner, cheaptickets, etc.) Je bent dan ok vrij om de intercontinentale vluchten zelf te boeken. Wel zo eerlijk en transparant.

De binnenlandse vluchten zijn onderdeel van de reisroute over land en deze worden dan ook wel door Patiperra geboekt.

 4. Reisadvies in tijden van corona

Belangrijker dan ooit… Een gedegen reisadvies over een bestemming. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is de instantie die de reisadviezen in de welbekende kleuren afgeeft. Dit is echter niet de enige autoriteit op dit gebied. Een gedegen advies vloeit voort uit verschillende informatie-bronnen en hieronder volgt dan ook een overzicht van verschillende bronnen betreffende de situatie per land.

Colombia: Reisadvies