Patiperra travels

Patiperra travels? Dat ben ik, Martine Heijmen. En wie ben ik? Heel kort gezegd: ik hou van reizen en geniet ervan om mensen een mooie ervaring te bezorgen of daaraan bij te dragen. Na best wat gereisd en gewoond te hebben in Latijns-Amerika en na alweer een kleine 15 jaar werkzaam te zijn in de reissector heb ik besloten eens een ander soort reis te maken. Ik ben onlangs gestart met mijn eigen bedrijf Patiperra travels waarin ik op mijn manier met reizigers meedenk om hun unieke reis samen te stellen.

Latijns-Amerika reizen

Die reizen gaan in principe naar Latijns-Amerika. Wat verstaan we precies onder Latijns-Amerika? Eigenlijk grofweg alle landen van Mexico tot en met Chili waar de Romaanse talen worden gesproken. Daar waar het Engels wordt gesproken hoort er dus officieel niet bij. Dat zijn dan veelal de eilanden in de Cariben en Guyana, voormalig Brits Guyana. (dit laatste land ligt overigens wel in Zuid-Amerika, maar valt officieel niet onder Latijns-Amerika… lastig hoor)

Kom ik aan op het vliegveld van Santiago de Chile, Buenos Aires, Bogotá, Rio de Janeiro, Panama, Managua… telkens weer bekruipt me het gevoel van thuiskomen. Dat is natuurlijk heel raar voor een 100% Nederlandse bakkersdochter uit Didam! Hoe kan je je overal thuis voelen? Geen idee, maar toch is het zo en ik geniet er gewoon altijd weer van. De taal, de muziek, de mensen, de geur…

Nicaragua - San Ramon UCA cafe

Over geuren … Ontdekkingsreis voor jullie!

Zo heb ik onlangs mijn allereerste reisje voor Patiperra travels gemaakt. (dat er nog maar vele mogen volgen…;) Dit was mijn derde keer in Nicaragua, maar het doel was anders dit keer. Ik ben op pad gegaan om persoonlijk contact te maken met de mensen waar ik mee samenwerk. Ik heb hotels bekeken, activiteiten ondernomen, local food gegeten, wegen begaan met mijn eigen huurauto: alles om exacte te weten waar ik “mijn reizigers” met een gerust hart naartoe ga sturen. Het was een geweldige trip! Dubbel geweldig, omdat ik én in mijn favoriete continent was én omdat ik namens jullie, toekomstige potentiële Patiperra travels-reizigers, de beste plekken heb mogen ontdekken.

Nicaragua uitgelicht

De komende blogs gaan dan ook over het mooie en kleurrijke Nicaragua. Een bestemming in Centraal-Amerika die natuur, cultuur, geuren en kleuren combineert. Ben je op zoek naar het échte Latijns-Amerika? Op zoek naar een land waar de kleurrijke en rumoerige markten de boventoon voeren, waar het straatbeeld bepaald wordt door de gele schoolbussen en vrachtwagentjes die volgeladen zijn met mensen, waar iedereen die een paar mango’s overheeft van zijn veldje ze verkoopt langs de kant van de weg? Daar waar de muziek altijd aanstaat (echt waar!) en daar waar de mensen lachen ook al lacht het leven hen niet altijd toe? Het land waar …

Er is nog heel veel meer te vertellen over Nicaragua: Stay tuned for more dus!

Wil je vaker waardevolle, handige of gewoon leuke tips ontvangen over bestemmingen en reizen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Leuk! Ik ontvang graar meer info en reisadvies