Project Description

Antarctica Classic

Deze klassieke Antarctica-reis neemt je mee naar het meest unieke en bijzondere continent dat we kennen: het is leeg, het is ruig en er wonen hier geen mensen. Er zijn ongeveer 60 onderzoeksstations uit verschillende landen waar mensen van verschillende disciplines werken, maar dit is altijd voor een beperkte tijd. De enigen die dit continent écht hun thuis mogen noemen zijn de zeeleeuwen, pinguïns en walvissen…

Het is ook mogelijk onderstaande reis in acht dagen te volbrengen en te vliegen naar Antarctica. Dan bespaar je de zeedagen over de Drake Passage.

Argentina Patagonia - UshuaiaDe reis gaat van start in de meest zuidelijk stad van Argentinië Ushuaia gelegen aan het Beagle kanaal. Het is zeker de moeite waard om hier een paar dagen eerder aan te komen. In het National Park Tierra del Fuego kan je mooie wandelingen maken en het is leuk om een van de traditionele estancias te bezoeken. Deze voormalige boerderijen of ranches (door hun enorme oppervlak) zijn soms nog deels operationeel. Andere Estancias dienen nu als gastenverblijf voor toeristen. Je waant je in vervlogen tijden van stoere gaucho’s en schapenscheerders tijdens een verblijf hier.

Op dag 1 scheep je in op het expeditieschip dat je naar het Witte Continent gaat brengen. Een warm welkom door crew en kapitein zijn goede voortekenen voor deze reis.

AntarcticaDeze eerste dagen breng je door aan boord van het schip. De bekende en ook beruchte Drake Passage is het water tussen de twee continenten en het is hier dat warme en koude golfstromen elkaar vinden. Sir Francis Drake was een Britse ontdekkingsreiziger die in de 16de eeuw als eerste de wereld rondvoer.

Tijdens de reis naar Antarctica word je voorbereid op al het moois dat komen gaat. Gidsen vertellen uitgebreid over de geschiedenis, de huidige realiteit en de flora en de fauna van het continent. Zo kom je letterlijk goed beslagen te ijs en kan je het beste halen uit het verblijf op het continent.

Antarctica - Georges Point & Almirante BrownTijdens het verblijf hier gaan we dagelijks van boord om met de zodiacs aan land te gaan. Soms met laarzen, soms met stijgijzers onder kunnen we het continent betreden. Een continent van extremen waar je soms overvallen wordt door de stilte en soms door vallende ijsschotsen van gletsjers. Of de pinguïns houden je bezig met hun vrolijke gepiep en gezellige gestuntel. Zeker is dat dit nooit verveeld… Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er op verschillende plekken gestopt. Een mogelijke landingsplaats is Brown Bluff bijvoorbeeld. De Gerlache Strait is een prachtige ‘zeestraat’ die veel wildlife biedt en werkelijk verbluffende uitzichten. Aan het einde van deze straat kom je aan bij het Lemaire kanaal, ook wel de “Kodak gap” dankzij het unieke uitzicht.

Welke dieren komen we hier nu voornamelijk tegen?

  • Pinguïns als de adéliepinguin, de keizerpinguin, ezelspinguin en de macaronipinguïn
  • Vogels als albatrossen aalscholvers, ijshoenders, sterns en meeuwen.
  • De volgende walvissen leven in deze wateren; blauwe vinvissen, bultruggen, potvissen, vinvissen, orka’s, dwergwalvissen, en zuidkapers.

De weersomstandigheden bepalen te allen tijde de activiteiten die worden dagelijks worden ondernomen.

Ook op de terugweg word je weer vergezeld door albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogeltjes. Als het weer het toelaat is het natuurlijk heerlijk om uit te waaien aan dek en de vogels van dichtbij te bekijken.

Na het ontbijt neem je afscheid van de reisgenoten en een unieke ervaring. Je vliegt door naar je volgende bestemming of checkt in bij het hotel in Ushuaia.

Meer informatie?
Data en prijzen
Landeninformatie Antarctica
Landeninformatie Argentinië