Project Description

Costa Rica – ¡Pura Vida!

Een reis door dé natuurbestemming van Centraal-Amerika: Costa Rica. Maar liefst 25% van het oppervlak van dit land is Nationaal Park en daarmee beschermd. De diversiteit is enorm en dat kan je ervaren tijdens deze 15-daagse reis. Costa Rica is veilig en schoon en het is dan ook zeker aan te raden om er zelf met een huurauto opuit te trekken. Tortuguero NP, Sarapiqui met de fruitplantages en een heel aangenaam klimaat, La Fortuna met de imposante Arenal vulkaan, Rincón de la Vieja met de modderpoelen die je zintuigen prikkelen, het mysterieuze wolkenwoud van Monteverde en uiteindelijk een heerlijke strandafsluiter… Deze reis heeft het allemaal!

Costa Rica ís Pura Vida op en top!

Costa Rica_San JoseAankomst en transfer naar het hotel in San José. De hoofdstad van Costa Rica is misschien niet de mooiste stad van Centraal-Amerika, maar het is ook zeker niet vervelend om hier even te acclimatiseren. Je bent hier wel in het authentieke Latijns-Amerika en dat betekent dat het levendig, kleurrijk en een beetje smoezelig is. ¡Bienvenidos a Costa Rica!

Costa Rica_TortugueroNa het ontbijt start de reis door het bijzondere Costa Rica. De eerste dagen heb je nog geen auto nodig en een transfer brengt je naar het NP Tortuguero waar het vervoer over water gaat en niet over land geschiedt. Een betere start van deze natuurervaring kan je je niet bedenken. De stilte die samengaat met het Vervoer over het water door de jungle van Tortuguero is heerlijk rustgevend. In het plaatsje Tortuguero leven zo’n 1.300 mensen grotendeels in harmonie met de natuur. Je hebt hier voldoende tijd om het dorpje te leren kennen. Daarnaast ga je tijdens het verblijf hier met een locale gids op pad om te voet en per boot dit gebied te leren kennen. De dieren die hier te spotten zijn: luiaards, drie verschillende soorten apen (capuchin, spider and howlermonkeys), otters en met wat geluk een puma. Van juli t/m oktober is het broedseizoen van de Groene zeeschildpad en de zogenaamde leatherback schildpad die wel 400kg kan wegen. Ook de reptielachtigen zijn hier uiteraard in grote getalen aanwezig: alligators en kikkers in alle soorten en maten.

Een avondwandeling door de jungle onder begeleiding van de bevlogen gidsen is een bijzondere manier om niet alleen de ogen de kost te even, maar ook te horen wat de jungle voortbrengt. In de avond worden veel dieren in de jungle juist wakker en een nachtwandeling is dan ook een ware sensatie voor de zintuigen.

De maaltijden en de excursies zijn inclusief het verblijf in deze jungle lodge.

Costa Rica_SarapiquiNa het ontbijt neem je afscheid van deze bijzondere plek en na de transfer per boot neem je de huurauto in ontvangst. Sarapiquí is de volgende stop op deze reis. Een aangename plaats op zo’n 300 meter hoogte dat het net iets aangenamer en minder vochtig maakt. Je verblijft in een echte natuur-accommodatie in luxe tenten voorzien van eigen sanitair waarbij de geluiden van de jungle je rustig in slaap sussen.

Tijdens het verblijf in Sarapiquí kan je genieten van de omgeving en de vele plantages die je hier vindt. Bij de accommodatie zit ook een boerderij en tijdens een rondleiding kom je hier van alles tew eten over de vruchten en kruiden die dit klimaat voortbrengt en ook de geneeskundige krachten hiervan.

Je kan de middag ook doorbrengen op een mountainbike, rappelend een rotswand af, te paard of wandelend of gewoon heerlijk op de veranda van je eigen luxe tent.

Afstand Guápiles – Sarapiquí: 50km/1hr

Costa Rica_Arenal volcanoDaar waar voorheen La Fortuna voornamelijk de uitvalsbasis was voor een bezoek aan de Arenal vulkaan, is dat inmiddels allang niet meer zo. Het plaatsje zelf verdient zelf steeds geen schoonheidsprijs, maar biedt meer dan voldoende mogelijkheden om een lekker hapje te eten en drinken op alle mogelijke kwaliteits- en prijsniveaus. Je reist hierheen voor de omgeving: vanuit La Fortuna kan je watervallen, warmwaterbronnen en indigena gemeenschappen bezoeken. En voor diegenen die van paardrijden houden: overal in Costa Rica zijn paarden te huur en ook hier kan je prachtige tochten te paard maken.

De familie gerunde accommodatie is knus en gastvrij ingericht. Vanaf het zwembad heb je een mooi uitzicht over de omgeving en het mag voor zich spreken dat de maaltijden lokale producten bevatten. Het is volop genieten van het verse exotische fruit waarvan je het bestaan waarschijnlijk niet wist en de heerlijke vruchtensappen die ermee worden gefabriceerd: 100% natural!

Afstand Sarapiquí – La Fortuna: 70km/1hr

Costa Rica_Rincon de la ViejaRichting het noorden van Costa Rica rijdt je naar de provincie Guanacaste waar het NP Rincón de la Vieja is gevestigd. Een vulkanisch massief met maar liefst negen kraters en veel warmwaterbronnen en vulkanische modderpoelen. Rincón de la Vieja betekent letterlijk “de Hoek van de Oude Vrouw”. Dit heeft alles te maken met een legende waar de geliefde van een prinses in de vulkaan is geworpen omdat de relatie tussen deze twee mensen van verschillende stammen niet toegestaan was. Zij heeft vervolgens haar hele leven op de flanken van de vulkaan doorgebracht totdat ze op leeftijd en een oude vrouw werd.

Naast vulkanen zie je hier veel vee op de zogenaamde hacienda’s of ranches met de cowboys die daarbij horen. Een mooie en bijzondere regio in Costa Rica.

Afstand La Fortuna – Rincón de la Vieja: 150km/3hr

Costa Rica-MonteverdeMysterieus, magisch en wonderlijk… zo is het Monteverde wolkenwoud wellicht het best te omschrijven. Door het wolkendek dat continu over en vooral in de bomen hangt, wordt het geluid gedempt en hangt er een aangename rust over deze bergen. De beste manier om deze stilte te ervaren is via een wandeling over de hangende bruggen waarbij je je soms op meer dan 100 meter boven de bodem bevindt. Voor hen die van adrenaline houden: de zipline door het woud is een echte aanrader! Je vliegt letterlijk door de bomen. Naast het magische woud is er veel fauna te spotten. Vogels, vlinders en apen zijn thuis in Monteverde en geef ze eens ongelijk.

Het is hier waar de beweging van de natuurbescherming van Costa Rica is geboren. Het land heeft van natuurbescherming en -behoud zijn trademark gemaakt. Een mes dat aan alle kante snijdt en een waar voorbeeld voor veel andere landen.

Afstand Rincón de la Vieja – Monteverde: 135km/3hr

Costa Rica_PacificOp een rustige plek aan de Pacific breng je de laatste dagen van deze reis door. Een klein dorpje omgeven door bergen en stranden zoals Tortuga, Ventanas, Piñuela, Ballena en Uvita. Je kan hier zowel bij de accommodatie als aan een van de vele mooie stranden de indrukken van deze reis rustig op je in laten werken.

Afstand Monteverde – Ojochal: 265km/4,5hr

In de loop van de dag reis je terug naar het noorden om de laatste nacht door te brengen op een fijne plek in de buurt van San José. Het hotel is gelegen op een groot landgoed omgeven door fruitbomen en inheemse boomsoorten die een diversiteit aan vogels aantrekken. Je kan tot op de laatste minuut van de reis blijven genieten van de weelderige natuur van Costa Rica. Je zult het nooit meer vergeten: Costa Rica IS Pura Vida!

Afstand Ojochal – Alajuela: 225km/3,5 of 4,5hr

Meer informatie?
Data en prijzen
Landeninformatie