Project Description

Eclipsreis Mexico – 10 dagen

HET LICHT GAAT EVEN UIT – DE WERELD KOMT EVEN TOT STILSTAND.

Dat is immers wat een eclips is, een bijzonder natuurfenomeen dat niet vaak voorkomt en de kans dat dit dan ook nog in Mexico is, is helemaal klein. De eclips glijdt in het noorden van Mexico over het aardoppervlak en dit is een perfecte gelegenheid dan ook om het prachtige noorden van dit bijzondere kleurrijke land te leren kennen. Het enorm diverse Mexico Stad met precolumbiaanse, Spaanse en moderne cultuur is simpelweg enorm boeiend. In Mazatlan is het een groot feest vanwege deze bijzondere gebeurtenis die op deze plek nooit meer plaats zal vinden.

Mazatlan is een plek waar de kans op een heldere hemel enorm groot is: dit is dan ook dé plek om de Eclips te ervaren!

Mexico DF -Wat een enorme stad is het toch! Zo’n 25 miljoen mensen in een groot stedelijk gebied; het is als een land met verschillende provincies. Dat gezegd hebbende is het centrum overzichtelijk en de verschillende wijken ook met allemaal een eigen karakter en bezienswaardigheden.
In het centrum, El Centro, draait alles letterlijk om het beroemde centrale plein, El Zócalo. In deze wijk staan de Kathedraal, het Nationaal Paleis zetel van de regering en het museum El Palacio de Bellas Artes en El Templo Mayor. Deze laatste is de basis van Mexico Stad; de Spanjaarden hebben hun steden voornamelijk gebouwd op bestaande nederzettingen van de oorspronkelijke bevolking. Een van de musea die eigenlijk een échte must-see is in El DF (dat staat voor Distrito Federal), zoals de locals zeggen is het nationaal museum van Antropologie. Een reis door de geschiedenis van de wereld en uiteraard Mexico is hier prachtig uiteengezet. Dit museum bevindt zich in het Bosque de Chapultepec waar ook het voormalig verblijf van de koning was. Dit park vormt de longen van Mexico Stad en in de weekenden en avonden vinden families, vrienden en stelletjes hier volop vertier.
De wijk Condesa is groen, rustig, kleinschalig en je voelt je hier helemaal op je gemak; Mexico lijkt hier totaal geen enorme metropool. Gezellige cafés en restaurants tussen Parque de España en Parque de Mexico liggen aan de Avenida de Amsterdam. Je kunt hier ook heel goed een fiets huren, er is een soort wit/groene fietsenplan.
Roma en Roma Norte liggen tussen het centrum en Condesa in en zijn voor Patiperra het échte Mexico: tacostandjes op iedere straathoek, lekker gezellig druk op straat en vrijwel geen toeristen.
Als je een metro, bus of taxi pakt naar Coyoacán dan denk je werkelijk dat je de stad verlaten hebt. Een groen dorp, het is er rustig, het leeftempo is laag, er is een markt waar je overheerlijke tacos kunt eten en fijne straatjes om je in te verliezen. Frida Kahlo woonde hier en haar huis is vandaag de dag een museum.

Mexico_Popocatepetl Voor diegenen die wel houden van een “over-the-top” Mexicaanse ervaring: ga naar Xochimilco! Een klein dorp in een delta waar je boottochtjes kan maken door de vele kanalen. Wat maakt het “over-the-top”? De overvloed aan aangeboden eten, muziek, bootjes. Dit is een populair weekenduitje voor iedere Mexicaan die in de buurt woont. Je kunt Mariachi’s inhuren die vanaf hun boot voor je spelen. Ook als je ze zelf niet hebt uitgenodigd, dan nog hoor je de Mariachi’s overal om je heen… Liever wat meer “rust”: bezoek de Popocatepetl vulkaan in het Nationaal Park Iztaccíhuatl-Popocatépetl. In principe is de vulkaan rustig op het moment…

Teotihuacan
Iets buiten de stad ligt een van de indrukwekkendste tempelcomplexen van Mexico: Teotihuacan, de geboorteplaats van de 5de zon. Deze archeologische site dateert van 500 voor Christus en heeft bestaan tot ongeveer 750 na Christus. Zoals van zoveel precolumbiaanse plaatsen is het ook hier niet bekend welk volk deze plek precies bewoond heeft. Zeker is dat het een bijzondere plek is en een bezoek meer dan waard!

Argentinie - Eclips 2020Een vlucht van 2 uur brengt je naar Mazatlan. De stad Mazatlán staat vooral bekend om de heerlijke stranden en uitermate fijn klimaat. Heel veel toeristen vind je hier echter niet en dat maakt het ook aangenaam. Een boottochtje, een wandeling langs de malecón (boulevard), een bezoek aan de markt waar je veel lekkernijen met verse vis kunt proeven… Je hoeft je hier zeker niet te vervelen.

Maar je komt hier natuurlijk voor een wel heel bijzonder natuurfenomeen! De eclips die hier zichtbaar is op 8 april 2024 tussen 09:51hr en 12:32 wanneer de maan hier voor de zon langs glijdt, met de totale verduistering tussen 11:07 en 11:11hr.
Met eigen vervoer rijd je naar de meest geschikte plek om de eclips te ervaren. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden aan het strand of iets landinwaarts ten noorden van de stad.

https://www.timeanddate.com/eclipse/in/mexico/mazatlan?iso=20240408
https://solarsystem.nasa.gov/eclipses/2024/apr-8-total/where-when/

Met een transfer vertrek je weer naar het vliegveld voor de retourvlucht naar huis. Na een overstap in Madrid vlieg je met KLM weer rechtstreeks naar Amsterdam.

Meer informatie?
Vluchten & Accommodatie
Prijzen en data
Landeninformatie