Project Description

Uruguay kort – 5 dagen

Een onbekend landje op het Zuid-Amerikaanse continent, ingeklemd tussen Brazilië en Argentinië. Er is weinig over bekend, je hoort er niet zoveel van, behalve dat we weten dat het liberaal is omdat marihuana en het homohuwelijk legaal zijn. Maar wat kan je er precies doen? Nou, genoeg! Een verlenging naar Uruguay na een reis door Argentinië. Het kleine Uruguay is bijzonder dankzij de afmeting, de heerlijke stranden, zandduinen en vuurtorens, de lekkere wijnen en de mensen. Het Spaanse accent lijkt op dat van de Argentijn, maar het karakter van de Uruguayaan is anders. Hij/zij is rustiger, bedeesder, behulpzaam en heel vriendelijk. Uruguay is een heel fijn land om door te reizen of beter misschien om vakantie te vieren, want zo voelt dat iets meer hier: strand, lekker eten en drinken en natuur.

Combineren met een andere bestemming in Zuid-Amerika? Dat kan zeker. Vraag naar de mogelijkheden.

Uruguay - Colonia del SacramentoAankomst Uruguay en transfer naar het hotel in Colo Colonia del Sacramento. Ieder land in Latijns-Amerika kent een zogenaamde “koloniale parel” en in Uruguay is dit Colonia. En het is niet zomaar een koloniaal plaatsje; je ziet hier de typisch Portugese groen-witte verf op de huizen, kinderkopjes en meanderende straatjes, terwijl iets buiten het oude centrum het typische Spaanse rechte schaakbordpatroon te vinden is. Dit gebied is tussen 1680 en 1828 verdeeld tussen de Portugezen en de Spanjaarden. In 1828 verwierf Uruguay de onafhankelijkheid. In het land wordt Spaans gesproken, maar Colonia is ook voor Brazilianen een bekende vakantiebestemming. Slenteren door de straatjes, luisteren naar de straatmuzikanten en genieten van de ondergaande zon in de Rio Uruguay… Colonia is prachtig.
Accommodatie: Posada Don Antonio of Las Terrazas Boutique

Uruguay - wijnen - Bodega JuanicoOp slechts een uurtje rijden van Colonia ligt Carmelo. Nadat je de auto hebt opgehaald, rijd je noordwaarts door het platteland van Uruguay. Carmelo als plaats is niet direct heel bijzonder al vind je er een leuk pleintje en wat koloniaal erfgoed. Het gaat hier echter voornamelijk om het gebied om de stad en de wijngaarden die werkelijk prachtig zijn. Je hebt een dag om te genieten van de accommodatie, te fietsen of naar Nuevo Palmira te rijden: een stadje naast een grote haven aan de rivier waar de zonsondergang heel mooi is en waar de tijd stil is blijven staan…
Accommodatie: Posada Campotinto of Narbona Wine Lodge

Afstand Colonia del Sacramento – Carmelo: 90km/1hr

Uruguay - Wijnen - Bodega JuanicoVia glooiend landschap, estancias en meer wijngaarden rijd je vandaag richting Montevideo. De hoofdstad van Uruguay is omgeven door wijngaarden, dus het is nog heel goed mogelijk hier een stop in te lassen om een van de wijnhuizen te bezoeken.

Montevideo kent verschillende wijken en Pocitos is een hele aangename: gezellige restaurantjes en veilig op straat, ook ’s avonds. Er moet gezegd worden dat ook het centrum van Montevideo veilig is, wat tot een aantal jaar geleden niet echt het geval was. Nu hangen er overal camera’s en is er veel politie op straat. Bezoek de markt in de Mercado del Puerto waar je geen vis eet, zoals te verwachten is op een markt in de haven, maar overheerlijk vlees. Bekijk de mix van Art Deco, koloniale stijlen en moderne architectuur vanaf je gehuurde fiets. Je kan de hele Rambla affietsen van het oude centrum richting Playa de los Pocitos en krijgt zo een mooi beeld van deze diverse, mondaine en toch ook heel Zuid-Amerikaanse stad.
Accommodatie: Don Boutique (Centro), My Suites – Boutique (Pocitos) of Alma Historica (Centro)

Afstand Carmelo – Montevideo: 280km/4hr

Meer informatie?
data en prijzen
Landeninformatie