Iquique & Arica – Putre & Surire

Het zegt je misschien allemaal helemaal niets, deze namen.. ? Maar daar ben ik dan weer voor! 🙂
Je kan vanuit San Pedro naar het noorden reizen: Iquique en Arica liggen te wachten aan de kust met aangename temperaturen. De steden zijn op zich niet bijzonder mooi of speciaal, maar je kan er wel overheerlijke ceviche eten.. 😀 En daar wordt volgens mij iedereen blij van!

Chili - Iquique - paraglidingIn Iquique kan je bovendien paragliden: superleuk en helemaal niet eng! Als een vogel zweef je mee op de thermiek. Een ervaren piloot hangt achter/boven je en hij of zij is degene die stuurt. Je hoeft dus alleen maar te ‘hangen’ en om je heen te kijken. Een hele relaxte en fijne ervaring vond ik het met een prachtig uitzicht over de stad Iquique en de eindeloze Pacific.

Arica is de meest noordelijk stad van Chili en ligt op een steenworp afstand van Tacna in Peru. Je kan hier zelfs met een treintje naar het buurland. Niet omdat dit sneller is overigens, maar wel omdat het leuk is… 😉

Arica is de uitvalsbasis voor het hoogland. Lauca Nationaal Park, Codpa en het Surire zoutmeer zijn hier enkele van de bezienswaardigheden… Het dorpje Putre ligt op 3300 meter en is op zijn beurt weer de toegangspoort tot Lauca Nationaal Park. De uitzichten zijn overweldigend hier op zo’n 3500 meter boven zeeniveau. De Parinacota vulkaan en het Chungara meer zijn volop zichtbaar. Hier leven alpaca’s, vicuñas, llama’s en guanaco’s: allemaal van dezelfde kameel-familie. Wie weet trouwens het verschil tussen deze 4 dieren? Ik hoor het graag! mail naar info@patiperra.com of klik hier: https://patiperra.com/contact/

Chili - Noord SurireVerder zuidwaarts ligt het Surire zoutmeer, een werkelijk magische plek. Dit gebied in het verre noorden van Chili is nog niet druk bezocht en voor de wandelaar, de vogelspotter en de liefhebber van ruimte en prachtige heldere luchten, is een bezoek écht aan te raden. Deze regio is perfect om zelf rond te rijden met je huurauto. Kijk naar deze selfdrive reis op de website.

En wat is nu de beste reistijd voor het noorden van Chili? Van maart t/m december.
Wil je vaker waardevolle, handige of gewoon leuke tips ontvangen over bestemmingen en reizen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Leuk! Ik ontvang graag info en reisadvies