Medellín & Guatapé én Cañon del Rio Claro

Colombia is enorm groot en divers en éindelijk kunnen we het land met een gerust hart bezoeken. De negatieve associatie uit het verleden is voorbij en dat is maar goed ook. De Colombianen zijn gastvrij, de natuur is superdivers, de bevolking kleurrijk en de cultuur boeiend. Dit land is een bezoek voor de volle 100% waard!

Medellín

Colombia_MedellinMedellín,voorheen de stad van Pablo Escobar, is de tweede stad van het land en staat vandaag de dag bekend om zijn aangename klimaat en de kleurrijke bloemencorso die ieder jaar begin augustus plaatsvindt. Gelegen op zo’n 1.500 meter boven zeeniveau in de Aburra-vallei staat Medellín bekend als de stad van de eeuwige lente. Een aangename 20-25 graden dus met nachten die niet kouder worden dan zo’n 15 graden. De verschillende wijken van de stad, allemaal met een eigen karakter, zijn perfect te bereiken  met een geavanceerd vervoerssysteem: een metro die zowel boven- als ondergronds loopt en de zogenaamde “metrocable” die onderdeel vormt van hetzelfde openbare systeem. Met deze metrocable kom je ook in de armere wijken die tegen de hellingen van de stad liggen en ook zij zijn dus perfect verbonden met het drukke centrum waar het economische leven zich afspeelt.

Colombia_MedellinIn het centrum is Plaza Botero gevuld met de prachtige beelden van voluptueuze vrouwen, mannen en paarden van de hand van de kunstenaar Fernando Botero. De beelden van deze kunstenaar die nog steeds actief is, vind je overigens overal ter wereld tentoongesteld. Zijn thuisbasis is echter Medellín. Neem vooral ook de kabelbaan naar een van de buitenwijken! Je zweeft boven de stad en ziet een ander Medellín: het Medellín dat lijkt op de beelden van de serie Pablo Escobar. Voor hen die “Wie is de Mol” in Colombia hebben gevolgd: ook hier zie je deze beelden van de stad in Comuna 13. Net als in veel grote steden in Latijns-Amerika vind je ook in Medellín veel mooie graffiti op de muren: je kan een speciale tour met gids maken langs de mooiste kunstwerken die gebouwen bijna letterlijk doen opleven.

Overdag is het centrum van Medellín gezellig druk en levendig; ’s avonds en ’s nachts is dat niet het geval en de avonden kan je dan ook beter doorbrengen in de wijk El Poblado. Dit is ook dé plek om te overnachten. Een mooie en gezellige wijk waar de welgestelde locals met buitenlanders mixen in restaurants en knusse en/of hippe cafés. Ook dít is Colombia: diversiteit ten top!

El Peñon de Guatapé

Colombia_GuatapeOp zo’n 80km afstand van Medellín over een prachtige bergweg ligt een bijzondere rots en een prachtig kleurrijk dorpje: Guatapé. “El Peñon de Guatapé” is een enorme granieten rots die zo’n 2.100 meter boven zeeniveau ligt. Dit verschijnsel is uniek in Colombia en via 600 treden kan je genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Het is heel goed te doen en zéker de moeite waard. Een stuwdam die in de regio is gebouwd, heeft ervoor gezorgd dat een deel van het bergachtige gebied onder water is gelopen en dat heeft geleid tot het ontstaan van allemaal kleine eilandjes: een prachtig gezicht van bovenaf. Het dorpje Guatapé op een paar km van de rots is misschien wel het kleurrijkste van het land. Je kan hier heerlijk wat rondstruinen en lunchen bijvoorbeeld voordat je de mooie bergweg terug rijdt richting Medellín of doorrijdt naar een ander mooi en niet veel bezocht gebied: Reserva Natural Cañon del Río Claro.

El Cañon del Rio Claro!

Colombia - Rio Claro Reserva NaturalHet natuurreservaat “Cañon del Río Claro – Reserva Natural” ligt op de web van Medellín naar Bogotá op zo’n 2,5 uur afstand van Medellín. Het is een beschermd natuurgebied waar veel activiteiten als raften, kanoën en canopy worden aangeboden. Ook kan je er prachtige wandelingen met of zonder gids. Ben je een vogelaar? Dan mag je deze bijzonder plek niet missen! Vanuit je cabaña zie je toekans en kolibries voorbij vliegen en samen met een vogelgids spot je natuurlijk nog veel meer bijzondere vogels

Tijdens de groepsrondreis die in juli 2020 vertrekt worden bovenstaande bestemmingen aangedaan. Kijk hier op de website voor meer informatie.

TIP: hou je ervan om in je eigen tempo met een huurauto op pad te zijn zonder vast te zitten in een bus of aan een groep, maar vind je het toch een fijn idee dat er begeleiding aanwezig is? Dan is deze reis perfect! Je reist individueel van A naar B met je eigen reispartner en ’s avonds tref je elkaar in het hotel. Of misschien toevallig onderweg bij een koffie- of lunchstop of een bijzondere bezienswaardigheid. Je bent in ieder geval aan niemand iets verplicht; een ontspannen idee. Uiteraard is het zeker mogelijk samen te rijden, schrijf je bijvoorbeeld in met vrienden of familie. Ieder zijn eigen huurauto en toch samen op pad!

Wil je vaker waardevolle, handige of gewoon leuke tips ontvangen over bestemmingen en reizen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Leuk! Ik ontvang graag info en reisadvies