Patagonië – toegift

Toch nog een kleine toevoeging aan mijn bericht van vorige week over Patagonië. Ik kan het niet laten om ook nog een blog te wijden aan een prachtige cruise die ik ooit heb mogen maken van Punta Arenas naar Ushuaia via Kaap Hoorn.

Chile Patagonia - Mare AustralisNog een korte toegift over Patagonië. Als je de regio écht goed wil leren kennen, moet je er natuurlijk in eerste plaats gaan wonen…  maar ik begrijp dat dat niet voor iedereen is weggelegd. 😉 Dan zou ik hoe dan ook wel het volgende willen toevoegen. Mocht de tijd en het budget het toelaten om na de selfdrive van Puerto Montt naar Puerto Natales door te reizen naar Argentinië: doe dat dan! Je levert de auto gewoon in in Punta Arenas en scheept in op een van de cruises die je via Kaap Hoorn naar Ushuaia brengt. Het is werkelijk een belevenis om aan boord te reizen met biologen en natuurkundigen gespecialiseerd in gletsjers (glaciologen) en de natuurlijke geschiedenis van de Magellaan regio en Arctisch Chili. (het deel van Antarctica dat toebehoort aan Chili)

Cruise

Het verblijf op deze cruise is perfect verzorgd, de hutten ruim, de maaltijden heel goed en er worden dagelijks verschillende lezingen gehouden over het gebied. Je bent geheel vrij om deze wel of niet bij te wonen. Daarnaast ga je dagelijks in ieder geval een keer van boord voor een excursie in de zodiacs en te voet door het bos of naar gletsjers. Op de website staat een wat uitgebreider beschrijving van deze tocht. Het is mogelijk om een 5-daagse of 8-daagse tocht te maken. Vraag naar de mogelijkheden. Ook hier geldt weer: als je wat later in het seizoen bent is het minder druk én ook is het weer wat aangenamer in het zuidelijke najaar…

Wil je vaker waardevolle, handige of gewoon leuke tips ontvangen over bestemmingen en reizen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Leuk! Ik ontvang graag info en reisadvies