It’s all about road trips! Europe and beyond – Door Europa en verder…

Amazon adventuresMet je eigen auto een land, regio of heel continent verkennen. It’s all about road trips! Dat is net zo logisch als dat het fantastisch is. Road trips zijn eigenlijk altijd al dé beste trips, maar in deze tijden ook nog eens de meest veilige manier van reizen. Samen met je eigen reispartner(s) in je eigen bubbel je eigen reis maken in alle vrijheid. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

Naast het organiseren van maatwerkreizen naar Latijns-Amerika werkt Patiperra travels ook intensief samen met Amazon Adventures. Amazon Adventures is gespecialiseerd in het organiseren van Oldtimer reizen, rondreizen voor klassieke auto’s, opereert wereldwijd en dus óók in Europa. En zij doet dit tegenwoordig niet meer alleen voor Oldtimers, maar ook voor hedendaagse vierwielers zijn van harte welkom.

In 2021 staan er in ieder geval drie mooie reizen op het programma:

 1. Augustus 2021 – Athena Trophy
  Een reis van Amsterdam naar Athene door de boeiende Balkan
  Athena Trophy – 16 dagen
 2. September 2021 – Baltic Tour
  Een tocht van Utrecht naar de kleurrijke Baltische Landen
  Baltische Landen met Jan Bruins – 17 dagen
 3. Oktober en November 2021 – Saudade aventura Porto
  Een prachtige reis naar het uiterste zuiden van Europa waarbij je pelgrimsroutes ontdekt, de beste Port proeft en leert wat Saudade nu echt betekent.
  Portugal en Noord-Spanje – 18 dagen
 4. Juni 2022 – Northcape Challenge
  Een wel héél bijzondere reis van Nederland naar de Noordkaap door Rusland of Zweden en door Noorwegen retour.
  Noordkaap – 18 of 24 dagen (alleen Oldtimers)

Zoals aangegeven werkt Patiperra al geruime tijd samen met Amazon Adventures. Deze organisatie is gespecialiseerd in het organiseren van Oldtimer autoreizen wereldwijd. Met een groep van minimaal 10 teams, een technisch team en reisbegeleiding (soms een medisch team) leg je de reisroute af zoals deze is uitgezet. Deze reizen zijn overigens geen rally’s met wedstrijdelementen. Het gaat bij deze reizen écht om het autorijden en het ervaren van bijzondere bestemmingen. Over het algemeen worden drie reisdagen afgewisseld met een rustdag. Tijdens deze rustdag wordt er een optionele excursie aangeboden of je kan zelf op pad gaan. Misschien wil je wel een dagje klussen aan de auto of laat je dit liever aan de professionals van het technische team over? Iedereen rijdt iedere dag in zijn eigen tempo van A naar B. Tijdens een aantal reisdagen is een gezamenlijk diner inclusief. Dit is werkelijk een heel bijzondere manier van reizen: je maakt altijd heel makkelijk contact met de locals en de mix van het ‘samen ervaren’ met de groep en het individueel van A naar B reizen maken dit heel bijzondere ervaringen die je eens in je leven mee moet maken.

Wil je vaker waardevolle, handige of gewoon leuke tips ontvangen over bestemmingen en reizen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Leuk! Ik ontvang graag info en reisadvies