Project Description

Eclips-reis Argentinië 2020

De eclipsreizen naar de totale zonsverduistering die zichtbaar was in Chili en Argentinië in Zuid-Amerika van 14 december 2020 zijn helaas niet doorgegaan vanwege de corona reisbeperkingen.

De eerstvolgende totale zoneclips vindt plaats op 4 december 2021 in Antarctica. Het meest zuidelijke continent is per definitie al bijzonder en als er zich dan ook nog een bijzonder natuurfenomeen voltrekt is dat natuurlijk uniek. Naast de reis naar Antarctica per expeditieschip, bezoek je tijdens deze reis óók Patagonië. Klik hier voor meer informatie over deze bijzondere reis.     

Na 2021 is de eerstvolgende eclips een annular eclipse ofwel een ringvormige zonsverduistering. Deze is zichtbaar op het Latijns-Amerikaanse continent op 14 oktober 2023 in Mexico, Colombia en Brazilië. De eerstvolgende volledige solar eclipse op het Amerikaanse continent is op 8 april 2024. Deze zal zichtbaar zijn in het noorden van Mexico en is uiteraard ook heel goed te combineren met een rondreis door dit fascinerende land. Meer informatie volgt.

Een bijzonder natuurfenomeen dat soms enkele jaren achter elkaar plaatsvindt en dan weer tientallen jaren op zich laat wachten: een complete en volledige zonsverduistering ofwel een zoneclips. In juli 2019 viel het geluk al op Argentinië en Chili en in december 2020 is het alweer raak! Dan vindt er een complete zonsverduistering plaats in het zuiden van het continent in het Argentijnse Merengebied.

Patiperra travels biedt een korte eclips-reis aan, speciaal voor de Eclips-liefhebbers. Onderstaande reis garandeert een werkelijk unieke ervaring waarbij je een nacht in een luxe tent overnacht, ook wel Glamping genaamd.

Deze reis wordt individueel of voor een groep op maat gemaakt. De eclips-ervaring kan ook worden gecombineerd met langere reizen door het Merengebied en het noorden van Patagonië. Bijvoorbeeld de volgende twee reizen door Argentinië én Chili: Merenroute-reis van 15 dagen of de  Meren- & Patagoniëroute van 17 dagen.

Vraag naar de mogelijkheden.

Argentina Buenos Aires - La BocaNa aankomst in Buenos Aires is er tijd om de stad te verkennen, de hoofdstad van dit enorme land die 3 miljoen inwoners telt. De zogenaamde Porteños staan bekend als een tikkeltje arrogant, zowel in binnen- als buitenland, maar wij noemen ze trots. Buenos Aires wordt ook wel het Parijs van Latijns Amerika genoemd en de Franse overeenkomst is er zeker nog, maar de grandeur van weleer is iets afgenomen. De prachtige straten vol Franse architectuur, de verschillende wijken met allemaal hun eigen karakter, het rijke culturele leven en de kosmopolitische bevolking maken het een heel aangename stad om een paar dagen te verblijven.

De 140 meter brede Avenida 9 de Julio is de breedste straat ter wereld en is een voorbeeld van de oude grandeur. Op de Plaza de Mayo hebben vanaf 1977 jarenlang de Dwaze Moeders geprotesteerd, wachtend op een reactie over waar hun kinderen zich bevonden. Aan dit plein staat tevens het werkpaleis van de Argentijnse president; de Casa Rosada is daadwerkelijk een roze huis.

In de wijk Recoleta is de beroemde begraafplaats waar Eva, Evita, Perón begraven ligt. Recoleta is daarnaast een mooie upperclass wijk waar dure boetieks zogenaamde classy boutique hotels proberen af te troeven. San Telmo is een echte oude immigrantenwijk met smalle straten, kinderkopstraatjes en veel gezellige cafés. Palermo is de hippe artistieke wijk die een aantal jaar geleden opnieuw is ontdekt. Op vrijwel iedere straathoek vind je wel een Art Gallery, restaurant of café. Hetzelfde geldt voor Puerto Madero; het oude havengebied is opgeruimd en zit vol met terrassen. Voor diegene die het échte Buenos Aires van weleer zoekt moet daar echter niet zijn. Voor hen is een bezoek aan La Boca wel de moeite waard, dit is immers de bakermat van de tango.

Met een binnenlandse vlucht reis je naar het prachtige Merengebied van Argentinië: Bariloche. Deze regio wordt wel eens het Zwitserland van Argentinië genoemd. Waarom helemaal naar Argentinië vliegen wanneer Zwitserland heel dichtbij is? Een eenvoudige te beantwoorden vraag: omdat Bariloche uitgestrekter is, de chocolade Argentijns, de maaltijden niet alleen bestaan uit kaasfondue, maar ook uit de beste Argentijnse steak. Daarnaast bevind je je hier in de legendarische Andes! Deze gebergteketen strekt zich over 7000km uit en siert het hele Zuid-Amerikaanse continent van noord naar zuid. Wintersporten zijn Argentinië - Glamping Eclipsmogelijk in de zuidelijke winter, maar wij zijn hier voor de eclips die op 14 december 2020 zichtbaar gaat zijn, volop zomer dus. Dan kan je hier wandelen, fietsen en mountainbiken, kajakken of je laten varen tijdens een van de boottochten over het Nahuel Huapi meer.

Als je de Glamping Experience boekt, dan ga je aan het einde van dag 4 naar de lokatie waar de tenten klaarstaan voor Dé Ervaring!

Argentinië - Glamping Eclips Neem je eclipsbrillen mee van thuis en houdt de camera bij de hand… vandaag is het tijd voor een bijzonder natuurfenomeen: een volledige zonsverduistering.Argentinië - Glamping Eclips

Je hebt nog twee volle dagen te besteden in Bariloche. Er zijn legio mogelijkheden voor activiteiten. Wandelingen, een dagtocht naar het mondaine San Martin de los Andes via de 7 Merenroute bijvoorbeeld. Misschien we de mooiste dag van deze reis: de 7 merenroute door het Argentijnse merengebied. Via 7 meren en over een kleine 110km reis je door deze mooie route naar het zuiden, terug naar Bariloche. Vergeet niet te stoppen onderweg! Er zijn overigens meer dan 7 meren, maar de volgende 7 spannen de kroon: Machonico, Falker, Villarino, Escondido, Correntoso, Espejo y Nahuel Huapi. Of maak een dagtocht naar de Brazo Tristeza, een van de ‘armen’ van het immense Lago

Vandaag vlieg je weer terug naar Buenos Aires. In de Argentijnse hoofdstad heb je nog een laatste dag voor eventuele inkopen, een tango-show bij te wonen en een laatste goede steak te eten alvorens weer richting huis te reizen.

Transfer naar het luchthaven voor de retourvlucht waar je de volgende dag aankomt.

Meer informatie?
Data en prijzen
Landeninformatie Argentinië