Project Description

Chili Noord – 9 dagen

Een mooie reis door het surrealistische landschap van het noorden van Chili. Dit bijzondere land biedt, dankzij zijn langgerekte vorm, vele bijzondere landschappen in alle extremen. Je verblijft in de Atacama woestijn bij San Pedro de Atacama en rijdt vervolgens naar de kustplaats Iquique om via een prachtige route door het binnenland te eindigen in Arica. Het Nationaal Park Lauca, Putre, het Surire zoutmeer, Codpa… Het is hier werkelijk verbluffend mooi.

Deze route gaat deels over asfalt en deels over gravelwegen. Een 4×4 huurauto is opgenomen.

Je kan deze route natuurlijk individueel rijden of met een zelf samengestelde groep met ieder zijn eigen huurauto. ’s Avonds kom je elkaar weer tegen in het hotel om onder het genot van een drankje of etentje bij te kletsen over de dag. Begeleiding hierbij is ook mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Chile San Pedro Maan

Aankomst Calama, auto ophalen en korte rit van een uurtje naar San Pedro de Atacama. San Pedro de Atacama is al decennialang dé toeristische trekpleister in het noorden van Chili. En dit in het geheel niet zonder reden. Zowel natuurlijke als culturele bezienswaardigheden maken een bezoek aan San Pedro de moeite meer dan waard.

Het zoutmeer van Atacama met de bijzondere zoutkristallen, de Tatio geysers die ’s ochtends vroeg in de kou het best zichtbaar zijn en de maanvallei die juist bij zonsondergang magisch is. De Lagunas Altiplanicas zijn de meren Miñiques en Miscanti die met hun flamingo’s een onuitwisbare indruk achter zullen laten.

Chili - San Pedro - Salar de AtacamaCulturele bezienswaardigheden zijn het fort van Pukara de Quitor daterend uit de 12de eeuw en het traditionele Tulor. Huur en fiets om San Pedro en de omgeving te verkennen. Het is de rust en stilte die de woestijn zo bijzonder maken en dat ervaar je perfect op de fiets.

Een aantal excursies in San Pedro de Atacama is het best te ontdekken met een georganiseerde excursie, Valle de la Luna bijvoorbeeld en de Tatio Geysers.

Astand Calama – San Pedro de Atacama: 100km/1hr

Chili - Iquique Humberstone

Je verlaat San Pedro vandaag en rijdt via de Ruta 5 door het binnenland of the Ruta 1 langs de kust noordwaarts naar Iquique. Deze havenplaats ligt aan de kust en is een aangename stad, ondanks dat het centrum zelf niet heel veel bijzondere bezienswaardigheden biedt. Iquique is overigens wel de perfecte plaats om te gaan parasailen, sandboarden of surfen. In het binnenland vind je de salpetermijnen Santa Lucia en Humberstone. Deze verlaten mijnstadjes voelen aan als heuse verlaten wild west dorpjes met een mysterieus tintje.

Afstand San Pedro de Atacama – Iquique: 500km/6hr

Chile - Noord - Codpa Ofragia petroglief

Een mooie route over de Ruta 5 die Chili van Noord naar Zuid vergezeld. Bruin, geel en oranje woestijnlandschap wisselt elkaar af. Het landschap is weids en je vindt hier niet veel nederzettingen. Het is mogelijk om hier een detour te maken naar de petrogliefen van Ofragia bij het plaatsje Codpa. Een bijzondere plek in de bergen waar je niet veel toeristen zal treffen. Niet zo bekend als de Nazca-lijnen in Peru, maar zeker zo bijzonder en mysterieus zijn deze petrogliefen zo’n 1500 jaar geleden gemaakt.

Afstand Iquique – Arica: 415km/6hr

Chile - Noord Putre - NP Lauca - Parinacota & PomerapeIn dit meest noordelijke gebied van Chili vind je het Lauca Nationaal Park en de zoutmeren van Surire. Het is een uitzonderlijk mooi ruig en verlaten gebied met vulkanen en bergmeren op een hoogte van 3000-6000 meter in de Andes. Er liggen hier veel vulkanen, waaronder de Parinacota vulkaan op de grens met Bolivia. Putre ligt op 3500 meter hoogte en Surire op zo’n 4500 meter. Het lijf is al wat gewend in San Pedro de Atacama, maar toch is het aan te raden om veel water te drinken en te rusten.

Afstand Arica – Putre: 150km/2hr
Afstand Putre – Surire: 125km/3hr

Chile - Noord - vicuñaJe daalt weer af richting het laagland waar je de auto inlevert in Arica. Deze havenplaats ligt vrijwel tegen de grens met Peru. Het is het grootste economisch centrum in het noorden van Chili en fungeert tevens als doorvoerhaven voor buurland Bolivia. De stad heeft een paar mooie bezienswaardigheden zoals de historische Morro, een enorme rots die trots boven de stad uittorent. Arica staat daarnaast natuurlijk bekend om de vele stranden die de stad omringen. Van hier kan je doorreizen naar het noorden of naar Santiago vliegen voor het vervolg van de reis.

Afstand Putre – Arica: 150km/2,5hr

Meer informatie?
Data en prijzen?
Landeninformatie Chili