Project Description

Puur Nicaragua

Kleurrijke mensen, kleurrijke steden en een kleurrijke natuur: Nicaragua heeft het allemaal. Deze ontdekkingstocht door het grootste Centraal-Amerikaanse land komt langs de hoogtepunten: de koloniale steden León en Granada, het intens groene koffiegebied waar de coöperaties volop regeren, vulkanen die je adem doen stokken en de prachtige Pacific stranden om bij weg te dromen. Kom mee en ontdek het boeiende, gastvrije en kleurrijke Nicaragua.

Het is mogelijk om deze groepsreis met huurauto’s of met een bus te maken. Lokale Engelstalige begeleiding reist mee en vertelt over het land en haar mensen. Deze route is slechts een voorbeeld en kan uiteraard aangepast worden naar wens. Vraag naar de mogelijkheden.

Na aankomst word je naar het hotel gebracht om even te acclimatiseren en een kijkje te nemen in de bijzondere hoofdstad van Nicaragua. Zonder grote bezienswaardigheden is dit wel het economische en politieke hart van het land. Naast een klein koloniaal centrum zijn er hier voornamelijk veel musea en hippe cafés en restaurants.

De reis gaat vandaag echt van start en we rijden naar de tweede stad van het land: León. dit kan met de huurauto of gezamenlijk per bus. In een uurtje zijn we al in León, de oude hoofdstad van het land. Je hebt hier de hele dag om het prachtig bewaarde en authentieke koloniale centrum te bekijken. León is de stad van de intelligentsia, de universiteit, de musea en van de mensen. Hier wordt het echt Nicaraguaanse leven geleefd en is dan ook een perfecte eerste bestemming tijdens deze reis.

We laten de stad achter ons en trekken de bergen in: Matagalpa ligt op zo’n 700 meter hoogte en in het centrum van de koffieteelt. Dit is de tweede economische regio van Nicaragua en naast de koffie vind je maisteelt, bonen en groenten. Het ecotoerisme is hier ook goed vertegenwoordigd en dat is eigenlijk alleen maar goed voor de lokale bevolking. In de vele coöperaties die deze regio kent worden de krachten gebundeld om efficiëntere landbouw te bedrijven, de kinderen naar school te kunnen sturen en de toeristen over de koffie en Nicaragua te vertellen. Je verblijft hier dan ook in een lodge die wordt gerund door een van de coöperaties.

We verlaten de groene bergen en rijden een berg van een heel andere orde op: de actieve Masaya vulkaan. De actieve vulkaan ligt niet ver van Granada en ondanks het actieve karakter kunnen we hier geheel veilig bij in de buurt komen. In de krater wonen zelfs parkieten… het is geen moeilijke noch lange klim naar boven en het uitzicht op dit indrukwekkende natuurfenomeen is werkelijk spectaculair en onvergetelijk. Dit is Moeder Natuur op haar best en krachtigst.

We rijden door naar het koloniale Granada, zetel van de rijkdom in de 17de eeuw en dat zie je vandaag de dag nog terug. Mooie kerken, kinderkopstraatjes, pastelgelkleurde huizen… dit is hét schoolvoorbeeld van een koloniale stad, zoals we die met enige regelmaat zien op het Latijns-Amerikaanse continent.

Met de ferry reizen we naar het eiland Ometepe, gelegen in het grootste zoutwaterreservoir van Centraal Amerika, Lago Nicaragua. Het eiland is vulkanisch en bestaat uit twee kegelvormige vulkanen, de Concepción en de Madera vulkanen. Je kan beide vulkanen beklimmen en de uitzichten zijn fenomenaal. Hier zijn ook nog enkele petrogliefen te vinden die dateren uit het precolumbiaanse tijdperk zo’n 300 voor Christus.

We rijden door naar de kust waar we nog een dag heerlijk kunnen relaxen. Voor de actievelingen is hier ook nog genoeg te doen: surfen, paardrijden over het strand of mountainbiken.

De laatste dag rijden we terug naar Managua waar we afscheid nemen van dit pure en gastvrije land.

<

Meer informatie?
Data en prijzen
Landeninformatie Nicaragua