Project Description

Peru camperreis Huaraz – 12 dagen

Met een eigen camper door een heel bijzonder deel van Peru. Je doorkruist de Cordillera Blanca en gaat daarbij op onderzoek uit in Chavín de Huántar. Bij het Paron Lake zie je niet alleen in een indrukwekkend, maar ook bekend beeld: het logo van Paramount Pictures komt hier namelijk vandaan. de Mochica kust aan de Pacific is een surfers paradijs, maar ook voor diegenen die niet surfen is het hier heel goed toeven.

Peru is prachtig en dat is bekend bij velen. Door zelf met een camper op pad te zijn, kan je stoppen waar je wilt, buiten de druk bezochte plaatsen. Deze reis kan je individueel maken, maar ook met een zelf samengestelde groep of familie. Het rijgedrag van de Peruaan is ok. Het zijn de wegen door de bergen die wat lastiger te rijden zijn, maar voor de ervaren bestuurder die graag op avontuur gaat, geen enkel probleem. Onderweg zijn er campings waar je kan overnachten en soms is er een hotel ingepland. De meeste wegen zijn gewoon geasfalteerd maar een enkele keer wordt er over gravelweg gereden.

Peru - LimaDe hoofdstad van Peru was een van de eerste steden van Latijns-Amerika en stond in eerste instantie bekend onder de naam “Stad van de Koningen”. De metropool telt vandaag de dag een kleine 9 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van het land en het politiek, economisch en cultureel centrum van het land. In het oude stadscentrum vind je klassieke koloniale gebouwen en kerken. Het oude Lima Centro is karakteristiek en wat rauw; een goede eerste kennismaking met dit bijzondere land. In de moderne wijk Miraflores is het heerlijk toeven; dit is een aangename wijk met een ruime keuze aan leuke restaurants en cafés. Hier vind je dan ook de meeste toeristen. De kunstenaarswijk is Barranco is zeker een aanrader voor diegenen die houden van creatieve geesten, streetart en levendigheid. Daarnaast ligt deze wijk aan de kust en je kan er dan ook heerlijk vis eten. Welkom in Peru! ¡Bienvenidos a Perú!

Peru_Cordillera Blanca Peru_Huancayo canyon Het wordt hoog tijd om Peru te leren kennen! In de ochtend pik je de camper op en na een uitgebreide uitleg ga je op pad. Noordwaarts volg je de Panamericana richting de zon. Op het zuidelijk halfrond gaat de zon immers via het noorden van oost naar west… Caral is een archeologische opgraving van een van de eerste nederzettingen van Latijns-Amerika. Deze stad is 4.000 a 4.600 jaar oud. Neem je tijd om hier rond te kijken.

Albúfera de Medio Mundo is een beschermd natuurgebied bestaande uit een brakwater meer en wetlands. Dit is een paradijs voor vogels en dus ook voor de vogelaar. Er leven 41 inheemse vogels waaronder veel verschillende reigers, uilen en meeuwen. Op de website ebird zijn alle vogels uit het gebied te zien.

Afstand Lima – Albufera de Medio Mundo: 175km/3hr

Peru_Paron Lake
Afstand Albufera de Medio Mundo – Chavin de Huantar: 270km/5,5hr
Afstand Chavin de Huantar – Caraz: 175km/4hr
Afstand Caraz – Paron Lake: 30km/1,5hr

De dag waarop je de bergen weer achter je laat. Een lange rit van 285km waarbij je van 4.155 meter boven zeeniveau afzakt naar het plaatsje Huanchaco aan de Pacific kust.

Afstand Paron Lake – Huyanchaco: 285km/7hr

Huanchaco ligt naast het bijzondere archeologische complex Chan Chan net ten noorden van Trujillo. Het is de grootste modderstad ter wereld en het voortbestaan wordt vandaag de dag bedreigd door natuurfenomenen zoals El Niño die voor veel regen zorgt. De Chimú bevolking heeft deze stad in de 9de eeuw na Christus gebouwd. Dat dit een welgesteld volk was is te zien aan de duizenden goudstukken die in de graven zijn gevonden door de Spanjaarden.

Het is ook zeker de moeite waard een kijkje te nemen in Trujillo. Er is een Chimumuseum over de bevolking die Chan Chan heeft gebouwd en bewoond. Trujillo is de derde stad van Peru en leeft van de visverwerkingsindustrie. Er is een groot aanbod van goede restaurants en het oude centrum heeft zijn koloniale karakter behouden.

Afstand Huanchaco – Chicama: 70km/1,5hr

In twee dagen rijd je via de Panamericana weer terug naar de Peruaanse hoofdstad. Hierbij stop je nog bij het archeologisch complex las Haldas

Afstand Chicama – Las Haldas: 300km/6hr
Afstand Las Haldas – Lima: 340km/6hr

Na de laatste inkopen en nog een overheerlijke ceviche aan het strant met een Pisco sour, stap je op de vlucht naar huis of volgende bestemming.

Meer informatie?
data en prijzen
informatie campers peru
Landeninformatie