Patiperra gelooft in samenwerking!

Nicaragua - San Ramon cooperatieLatijns-Amerika is niet alleen een prachtig continent om te leren kennen, je kan er ook veel toevoegen door een bestemming naar een van de landen uit te kiezen. Het toerisme staat in sommige landen in de kinderschoenen, in andere landen is deze sector al volop draaiende. Community based tourism is waar Patiperra achter staat en zoveel mogelijk wil integreren in de reizen.

Nicaragua: Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa

Nicaragua - logo STMSinds kort zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met de Stichting Stedenband Tilbug – Matagalpa. Deze stichting werkt samen met voornamelijk landbouwcoöperaties en scholen in Nicaragua, specifiek in de regio Matagalpa, om de sectoren en daarmee de mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Een mooi initiatief dat je zelf tijdens een reis kan bezoeken. Ik heb geschreven over een bezoek aan de coöperatie San Ramón in mijn blog “Wake up and smell the coffee”, ook gesteund door STM, en dit was een bijzondere ervaring.

Het tijdelijk samenleven in een gemeenschap geeft een andere dimensie aan een reis. Zo wissel je ervaringen en contacten met mensen wiens leven wij niet kennen en andersom. Een culturele uitwisseling dan ook die een positief effect heeft op zowel de bezoeker als de gastfamilie. Daarnaast brengt het toerisme ook nog eens geld in het laatje van de locals. Ook in Centraal- en Zuid-Amerika streven mensen naar financiële onafhankelijkheid en zelfbeschikking. Het toerisme levert daar een steeds belangrijker bijdrage aan.

Voor een interview met Miranda van der Klauw en meer informatie over STM en hun werk, klik hier.

Grensloos Genieten

Een persoonlijke reisorganisatie die gespecialiseerd is in kleinschalige groepsrondreizen wereldwijd. De ervaring van de twee broers die die bedrijf runnen is ongekend en samen bieden we ook bestemming Latijns-Amerika aan. Een prachtige reis door zowel Argentijns als Chileens Patagonië. De ruigheid van Patagonië komt tijdens deze reis geheel tot zijn recht met een verblijf in Ushuaia, Puerto Natales en het wandelparadijs bij El Chaltén. Chili biedt de reiziger niet alleen de ruige granieten torens van Torres del Paine, maar ook een immense hoeveelheid aan vulkanen en natuurlijk niet te vergeten: de wijnen… Kijk hier voor het volledige programma en de prijzen.

Tijdens een bijzondere reis door Nicaragua en El Salvador leer je deze bestemmingen op een unieke manier kennen. Bloemenroutes, vulkanen, meren, een bijzondere grensovergang per boot, koloniale geschiedenis, pre-koloniale geschiedenis en de actualiteit in beide landen… het komt allemaal aan bod tijdens deze avontuurlijke reis. Voor mee informatie kijk op de website van Grensloos Genieten.

Mexico & Nicaragua: Con Corazón hotels

Nicaragua - Con Corazon logoIn Granada, Nicaragua en Oaxaca, Mexico zijn deze “Hotels Met Hart” enige jaren geleden geopend. Met de opbrengst van de hotels worden onderwijsprojecten gefinancierd onder andere. De impact die wordt gemaakt is groot dankzij een all-inclusive aanpak van de stichting Con Corazón. De focus ligt op het bevorderen van het onderwijs en in het verlengde daarvan worden ook stageplekken gefaciliteerd en werkgelegenheid geboden na de studie. Zo beschrijft Con Corazón hun visie:

Education is the key for people to escape from the poverty cycle. To effectively support local communities on a long-term, we invest in education programs, internships, scholarships and employment. Our programs are focused on self-development, well-being and giving people a fair chance in life.
Curious to how our initiatives have helped so far? (website Con Corazón)

Daarnaast zijn het ook nog eens hele mooie en aangename boutique hotels waar je heerlijk een paar dagen wil verblijven.