Mexico in een notendop

¡Viva Mexico! een van de persoonlijke favorieten van Patiperra travels aangezien ik daar alles bij elkaar toch zeker een jaar heb doorgebracht. De afwisseling van cultuur en natuur is boeiend en de Mexicanen zijn werkelijk geweldige mensen. Het schiereiland Yucatán biedt naast de prachtige Caribische stranden een diversiteit aan Mayasteden die de rijkdom van deze beschaving laten zien: Chichen Itza, Tulum, Uxmal, Edzna, Coba en niet te vergeten Calakmul. Bekendere namen zijn Palenque en het koloniale San Cristobal gelegen in het groene Chiapas. Het Mexicaanse hoogland loopt van Mexico stad helemaal naar het noorden grenzend aan de VS. We vinden hier veel knusse koloniale steden als Guanajuato, Morelia.

Highlights:

 • Mexico Stad & Teotihuacan
 • Chiapas: Palenque & San Cristobal
 • Yucatán: Mérida, Caribe & Chichen Itza
 • Oaxaca
 • Pacific: Puerto Vallarta

Off the beaten track:

 • Yucatán: cenotes en Isla Holbox
 • Maya tempels Calakmul, Uxmal & Edzna
 • Hooglandse koloniale steden: Guanajuato, Morelia, Queretaro, Cuernavaca, San Luis Potosí
 • Barranca de Cobre – Copper trail Los Mochis – Chihuahua

Er wordt nog druk gewerkt aan enkele voorbeeldreizen naar Mexico. We kunnen deze bestemming zeker al wel aanbieden. Neem contact op:

Contact

Mexico kent verschillende klimaatzones en het land is het hele jaar door goed te bereizen.

Het Noorden
In het noorden is het voornamelijk droog en heerst een woestijn en steppeklimaat. De temperaturen liggen in de winter rond de 15 graden en in de zomer rond de 30 graden. Met weinig neerslag is het droog en heel goed te behappen.

Het Westen
De Pacific kust in het westen van Mexico kent een tropisch klimaat. dit betekent dat de neerslag in de zomermaanden valt van juni t/m september. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 30 graden.

Centraal Mexico
Daar waar de hoofdstad Mexico Distrito Federal ligt, Centraal Mexico kent een natte zomers en droge winters. De temperaturen liggen het hele jaar door rond een aangename 25 graden. Het zelfde geldt ook voor Guanajuato, Puebla, Morelias en andere mooie koloniale plaatsen op de hoogvlakte.

Chiapas
De bekende plaatsen San Cristobal de las Casas en Palenque liggen in deze regio. Het is hier altijd aangenaam warm met termperaturen tussen de 20 en 30 graden. De meeste regen valt hier in de zomermaanden en dan met name aan het einde van de dag.

Yucatán
De temperaturen in plaatsen als Mérida, Playa del Carmen, Valladolid en Tulum, zijn het hele jaar door aangenaam. Tijdens onze zomermaanden is het regenseizoen en dat betekent hier een verfrissende bui aan het einde van de dag. Heerlijk verfrissend!

Golf van Mexico
In deze oostelijke regio van Mexico heerst altijd een aangenaam klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 20-25 graden. De neerslag valt ook hier in de zomermaanden meestal aan het einde van de dag.

Your Content Goes Here

Land: Mexico
Hoofdstad: Mexico DF
Inwoners: 130 miljoen
Oppervlakte: 1.964.375 km2 (ongeveer 48x Nederland)
Taal: Spaans
Munt: Mexicaanse Peso
Tijdverschil: wintertijd is het 7 uur vroeger, zomertijd 6 uur vroeger.
Voltage: 127volt

 • Paspoort/visum: nvt. Het paspoort dient nog 6 maanden na inreisdatum geldig te zijn. Kijk voor meer informatie op www.visum.nl
 • Ziektekostenverzekering: altijd nodig als je op reis gaat, maar niet verplicht aantonen bij binnenkomst.
 • Vaccinaties: Aanbevolen: DTP, Hepatitus A. Raadpleeg altijd een GGD kantoor in de buurt: www.ggdreisvaccinaties.nl/
  Er kan malaria voorkomen in de jungle