Off the Grid 4×4

Bijzondere reizen over bijzondere wegen. Kleine groepjes met gelijkgestemde avonturiers op zoek naar spectaculaire wegen en bestemmingen… Dát is wat Off the Grid 4×4 is. Patiperra travels biedt deze reizen aan in samenwerking met Werner Budding. De bestemmingen? De meeste spectaculaire en prachtige wegen van Nepal, Peru, Argentinië en Georgië. En dat is nog maar het begin…

Tijdens een Off The Grid 4×4 Expeditie reis je in een gezelschap van maximaal tien auto’s, met nooit meer dan twee mensen per auto. Elke expeditie is vooraf nauwkeurig uitgezet. We weten dus dat je het eindpunt zal halen, maar gemakkelijk is het zeker niet. Een fors deel van de Off The Grid 4×4 Expeditie verloopt over onverharde wegen, langs plekken waar dagelijks niet veel auto’s passeren, in gebieden waar je nimmer bent geweest.

Off the Grid Georgia UshguliDe reis start in Nederland, met een door ons georganiseerde vlucht. Op de startplaats aangekomen staan de 4×4’s klaar, altijd van het hoogste niveau dat op die locatie voor handen is; technisch goed dus. Elke Off The Grid Expeditie heeft begeleiding, die de taal spreekt, de route kent, technisch geschoold is en niet vreemd is met de lokale gebruiken en gewoonten. Je rijdt de etappes naar wens individueel, of met meer auto’s bij elkaar, al naar gelang de voorkeur of de situatie. Alles is door ons geregeld, vluchten, routes, auto’s, overnachtingslocaties en lunch- en dinerplekken. Toch is er veel ruimte om zelf te ontdekken, al was het maar omdat de off road reis door gebieden of landen gaat, waar weinigen geweest zijn.

Bolivia LagunasVergeet maximaal telefoonbereik, comfortabele wegen, hoogstaande etablissementen en vijf sterren hotels. We serveren ’s avonds geen champagne, wel een lokaal gestookte ‘schoonbrander’, mocht het diner bereid zijn met al te typische ingrediënten. Off The Grid regelt, maar ontzorgt niet. Dus niet bij ons komen klagen als je bed te hard is of je kussen te dik… De zelfstandige, oplossingsgerichte avonturier zal ons concept omarmen. Bij Off The Grid 4×4 verdwijnt tijdelijk soms de verbinding naar huis en zaak, maar je ontmoet karrevrachten mooie momenten, die herinneringen maken voor het leven. Contact met lokale bewoners, ultieme 4×4-routes, een moeilijk bereikbaar einddoel, veel kilometers maken, vreemde eetlocaties, nog vreemdere eetgewoontes. Eenmaal Off The Grid 4×4 ervaren, dan vervallen gewone vakanties tot eenvoudige weekendjes-weg.