Peru in een notendop

Het land dat bekend staat om de Machu Picchu heeft nog veel meer te bieden dan dat.

Het land is in te delen in drie regio’s van west naar oost: de kustlijn met de droge woestijngronden, het immense Andesgebergte met de indrukwekkende Incastad Machu Picchu en een onmetelijk jungle die grenst aan Bolivia, Brazilië en Colombia. Het koloniale verleden is alom vertegenwoordigd in de steden door de Spanjaarden gesticht. De mooiste koloniale stad is toch wel Arequipa met zijn Plaza de Armas dat ook nog eens prachtig gelegen is omringd door drie vulkanen. De immense condors kan je van dichtbij bewonderen als ze onder je door suizen in de Colca Canyon. (dat klinkt vreemd, maar is prachtig) En over magisch gesproken: op grote hoogte aan het Titicacameer voelt de hemel wel heel dichtbij.

Highlights:

 • Cuzco & Machu Picchu
 • Paracas & Islas Ballestas
 • Arequipa & Colca Canyon
 • Puno & Titicacameer

Off the beaten track:

 • Trujillo & Cajarmarca
 • Amazone Iquitos & Puerto Maldonado
 • pre-Inca ruïnes Chachapoyas
 • Apu Ausangate in de Andes

Er wordt nog druk gewerkt aan enkele voorbeeldreizen naar Peru. We kunnen deze bestemming zeker al wel aanbieden. Neem contact op:

Contact

Peru kent 3 verschillende klimaatzones van een woestijnklimaat ten westen van de Andes aan de Pacific, de Andes en het tropische laagland in het oosten. Peru is het hele jaar door goed te bereizen.

De gehele kustregio van Peru kent een woestijnklimaat; in het noorden met temperaturen rond de 20-25°C en in de zuidelijke regio rond de 15°C. Lima en Truijillo behoren zo tot de noordelijke regio. Deze regio heeft van de maanden juni t/m oktober te kampen met de zogenaamde “garua”, dit is een mist die vanaf de oceaan het land instroomt. Dit zorgt ervoor dat de zon zich vrijwel niet laat zien in deze maanden. De temperaturen liggen overigens nog steeds rond de 20°C.

Hoe dieper en hoger de Andes in, hoe kouder het wordt.
Arequipa is de stad van de eeuwige lente en kent een vrij constante temperatuur van 22°C met vrijwel geen neerslag. In Puno gelegen aan de oevers van het Titicacameer op zo’n 3800 meter hoogte liggen de temperaturen overdag rond 15°C en kunnen dalen tot het vriespunt ’s nachts. De beperkte neerslag in de bergen valt voornamelijk in de maanden januari en februari.

Cuzco en de Machu Picchu liggen ook in de Andes, maar hebben te kampen met iets meer neerslag. De temperaturen liggen hier tussen de 15-20 °C. De meeste neerslag valt in de periode december t/m maart. (dit is ook de reden dat de Incatrail jaarlijks in de maand februari gesloten is voor publiek)

Puerto Maldonado en Iquitos liggen in het tropische oosten van Peru. Het is er continu warm met zo’n 25-30°C. In Puerto Maldonado valt in de maanden juni en juli wat minder neerslag dan in Iquitos, maar beide bestemmingen zijn nat en groen.

Land: Peru
Hoofdstad: Lima
Inwoners: miljoen
Oppervlakte: 1.285.000 km2 (ongeveer 31x Nederland)
Taal: Spaans
Munt: Peruaanse Sol
Tijdverschil: wintertijd is het 6 uur vroeger, zomertijd 7 uur vroeger.
Voltage: 220volt

 • Paspoort/visum: nvt. Het paspoort dient nog 6 maanden na inreisdatum geldig te zijn. Kijk voor meer informatie op www.visum.nl
 • Ziektekostenverzekering: altijd nodig als je op reis gaat, maar niet verplicht aantonen bij binnenkomst.
 • Vaccinaties: Aanbevolen: DTP, Hepatitus A, Gele koorts.
  Raadpleeg altijd een GGD kantoor in de buurt: www.ggdreisvaccinaties.nl/
  Er kan malaria voorkomen in de jungle