Mythes van de Carretera Austral

Wat weten we eigenlijk van de Carretera Austral? De website carreteraaustral.cl publiceert leuke feitjes over deze prachtige weg die je doet wegdromen en waar je eigenlijk wilt blijven. Zelf ontdekken? Elders op deze website staan enkele routes die kunnen dienen als voorbeeld.

1. Carretera Austral is een snelweg – NIET WAAR
Dit is de mythe van de minder geïnformeerden, want zelfs als de naam het aangeeft, is Carretera Austral geen snelweg, maar een weg, een heel mooie weg. Ongeveer 70% van de 1.240 kilometer is grind. Oorspronkelijk was Carretera Austral een penetratiepad met slechts één spoor, dat de oerbossen van Patagonië inging. In de loop van de tijd is het verbreed en verhard, waardoor twee voertuigen in beide richtingen kunnen rijden.
Vanaf de jaren negentig begon het bestratingsproces, dat langzaam van Coyhaique naar Chaitén is gevorderd.

2. Carretera Austral kan alleen worden afgelegd in een 4×4 voertuig  – NIET WAAR
Chili - Carretera Austral - rode brugOndanks het feit dat het grootste deel van de Carretera Austral onverhard is, betekent dat niet dat het een exclusieve route is voor 4×4-voertuigen. Het is perfect mogelijk om de Carretera Austral te bereizen in een 4×2 voertuig. Strikt genomen is de noodzaak om vierwielaandrijving te gebruiken bijna nihil, aangezien de grindlaag stevig genoeg is voor de doorvoer van elk type voertuig. Voor het comfort en de verzorging van het voertuig is het echter raadzaam om een voertuig te gebruiken met een hoog chassis en een goede vering. Kuilen en de typische grindheuvels vormen zeker een onderdeel van het geheel.

3. Elke bestuurder kan op de Carretera Austral rijden  –  WAAR
Juridisch gezien is er geen beperking voor iemand met een geldig rijbewijs om op grind en dus op de Carretera Austral te rijden. Grind is echter een lastig oppervlak dat voorzichtigheid en zorg vereist. Het wordt ook aanbevolen dat de bestuurder ervaring heeft met rijden op grind.
Wees voorzichtig met het gebruik van de rem op het grind !!

4. Carretera Austral kan alleen met de auto worden afgelegd  –  NIET WAAR
Hoewel de enige manier om de Carretera Austral te verkennen in eerste instantie met uw eigen voertuig was of door er een te huren, is het uiteraard ook mogelijk om met een driver/gids op pad te gaan. Het voordeel van een tour volgen is dat u de stress van het rijden over grind vermijdt en bovendien profiteert u van alle kennis en ervaring van een gespecialiseerde gids.

Tijdens de herfst verandert het landschap in een indrukwekkende roodachtige en gele kleur. Ook vullen de bloemen in het voorjaar de randen van de paden met meerdere kleuren.

5. Carretera Austral kan alleen in de zomer worden bereisd  –  NIET WAAR
Chile - Carretera Austral - Let's be off on a wonderful road tripDit is een van de meest wijdverbreide mythen en de meest incorrecte van allemaal. In feite zijn herfst en lente de beste tijden om door Carretera Austral te reizen.
Tijdens de herfst en de lente is de route veel overzichtelijker voor het verkeer, waardoor er geen zwevend stof wordt gegenereerd door het effect van grind. Toegevoegd aan het bovenstaande, tijdens de herfst verandert het landschap in een indrukwekkende roodachtige en gele kleur. Ook vullen de bloemen in het voorjaar de randen van de paden met meerdere kleuren.
En het herfst- en lenteweer?… Ondanks wat je denkt, is het weer vrij stabiel, met gemiddelde temperaturen boven de 12°C.

6. In Carretera Austral heb je GEEN bergkleding nodig  –  WAAR
Bergkleding is alleen nodig voor degenen die bergactiviteiten gaan uitvoeren.
Als dat niet uw plan is, hoeft u geen speciale uitrusting te kopen of te lenen. We raden u aan uw normale kleding te dragen en u in laagjes te kleden, zodat u ze kunt uit- of aantrekken, afhankelijk van de weersveranderingen die we gedurende de dag hebben. Patagonië is en blijft “4 seasons in a day”!

7. Carretera Austral is alleen voor tent- en rugzaktoeristen  – NIET WAAR
Carretera Austral is een bestemming die geschikt is voor iedereen, van elke leeftijd en conditie, die van de natuur houdt en ervan geniet.
Momenteel zijn er hotels van verschillende standaarden, van campings en hostels tot exclusieve lodges, zodat je na de rondleidingen en activiteiten kunt genieten van een heerlijk diner en kunt uitrusten in een uitstekend bed.

8. In de zomer moet u reizen met accommodatiereservering  –  WAAR
Tijdens de zomer, en vooral in februari, ontvangt Carretera Austral veel toeristen. Dus als u in de zomer wilt reizen, is het absoluut noodzakelijk dat u uw verblijfdagen plant en alle accommodaties reserveert. Anders loop je een zeer groot risico geen woonruimte te vinden en veel tijd te besteden aan het zoeken naar een slaapplek.

9. Caleta Tortel heeft GEEN straten  –  WAAR
Chili - Carretera Austral - Caleta TortelJe wist het niet? Caleta Tortel is uniek omdat het alleen cipressenpaden heeft. Voertuigen rijden niet verder dan een parkeerplaats aan de rand van de plaats. Vanaf daar moet je je benen gebruiken om door deze prachtige plek te bewegen.
Ook zijn er veel trappen die ons permanent eraan herinneren dat we in een zeer slechte fysieke conditie verkeren. Wees voorzichtig… Het is geen goed idee om een koffer te dragen, ook al heeft die wieltjes, want die zijn niet erg handig. Hij geeft de voorkeur aan een rugzak en hoe kleiner hoe beter.

10. In Caleta Tortel eet je alleen vis en schaaldieren  –  NIET WAAR
Het is vreemd, maar ondanks de naam is het niet zo eenvoudig om vis en schaaldieren te vinden in Caleta Tortel. Ondanks de naam van baai, is het geen vissersbaai. De hoofdactiviteit is houtkap en niet vissen, daarom kan het soms moeilijk zijn om de smaken van de zee te vinden en ervan te genieten.

EXTRA BONUSVRAAG
Como se llama …. Hoe heet het …
Marmeren kapellen, marmeren grotten of marmeren kathedralen?
Ze vragen me altijd… De officiële naam is de Marble Chapel Nature Sanctuary en het bestaat uit een groep van verschillende formaties. Degenen die het meest opvallen zijn de Cabeza de Perro, de Marmeren Grotten, de Marmeren Kathedraal (in het enkelvoud is er maar één marmeren kathedraal) en de Marmeren Kapel.

BRON: Carretera Austral-blog | Geplaatst op 16-12-2022

TIP:
bv. En wat is nu de beste reistijd voor de Carretera Austral? Je las het al: het heel jaar door, behalve wellicht onze zomermaanden van juni t/m augustus.

Wil je vaker waardevolle, handige of gewoon leuke tips ontvangen over bestemmingen en reizen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Leuk! Ik ontvang graag info en reisadvies