Zon, zee en strand…

We willen allemaal reizen, ontdekken en actief zijn. Toch? Maar die paar dagen afsluiting van een ontdekkingsreis door een onbekend land aan een idyllisch strand noemen we in de volksmond natuurlijk gewoon ‘vakantie’… en dat is héérlijk!! Wat is er nou fijner dan na mooie koloniale steden, activiteiten in de jungle en door bergkloven, vulkanen beklimmen, koffie branden in de bergen een paar dagen te relaxen op een strand.. en daar heeft Nicaragua er genoeg van! Je kan naar de Pacific of naar de Caribische Zee.

Pacific ofwel de Grote Oceaan

Nicaragua - San Juan del Sur - uitzicht baaiSan Juan del Sur ligt in een mooie baai en is een gewilde afsluiting van een reis door Nicaragua. Ondanks dat de koffie uit Nicaragua komt, is het niet eenvoudig een lekkere cappuccino te scoren. In San Juan del Sur wel… het is nog steeds Nicaragua, maar ook een klein beetje ‘gringolandia’.
Wat mij opviel waren niet alleen de backpackers, maar ook de zogenaamde pensionado’s; de Amerikanen die hier een stukje grond kopen, een huisje bouwen en hier de laatste jaren van hun leven slijten. Sommigen hangen er al wat langer rond… 😉 Een heel gezellig dorpje met veel restaurants, overal muziek en veel leven op het strand van locals en toeristen. Ga vooral eens kijken bij de visafslag aan het einde van de dag: de restauranthouders komen hier hun vis voor de avond halen en de pelikanen wachten op een gift van de vissers.
Liever een verlaten strandje? Of een écht klein vissersdorp? Punta Teonoste of Playa Gigante, Jiquelite? Heerlijke plaatsen om nog even bij te komen, een boek te lezen, te zwemmen in de oceaan of zwembad van het hotel… je kan hier ook paardrijtochten maken, kajakken, paddle boarden en leren surfen. De Pacific is namelijk een surfers paradise…

Cariben of Caribische Zee

Liever de witte stranden van de Cariben? Dat kan zeker ook.
De Corn Islands bestaan uit twee eilanden: Big Corn Island van ca. 10km2 en, jawel, Little Corn Island van een kleine 3km2. Op Big Island liggen de meeste hotels, maar het is hier nog steeds heerlijk relaxt. Met een bootje kan je een bezoek brengen aan Little Corn Island. Inderdaad een stuk kleiner en ook hier nodigen de witte stranden en de turquoise zee uit tot een duik en verder tot niets doen.. Je vliegt erheen vanaf Managua en het enige dat je daar nog hoeft te doen? Zwemmen, snorkelen, duiken en natuurlijk vis eten…
Op zoek naar iets exclusievers? Dan moet je écht eens naar de Pearl Cayes kijken. Kleine eilandjes voor de kust zo groot als een voetbalveld; een paar palmbomen, geen inwoners of 1 familie, puur en schoon… Een idyllische plek aan de Caribische Zee waar je niet heel eenvoudig komt, maar dan heb je wel wat…

Dus waarom ‘moet’ je nu echt een keertje naar Nicaragua?

Dit was voorlopig de laatste blog voor nu over Nicaragua… Concluderend?
Ik vind Nicaragua echt geweldig! Het heeft van alles wat: kleurrijke natuur en cultuur, indrukwekkende vulkanen, vriendelijke mensen, activiteiten en relax mogelijkheden..

En een extra bijkomend voordeel? Het is niet heel groot. Je kan dus veel zien en doen in een week of twee. Als er nog vragen zijn over deze bestemming? Ik hoor/lees ze graag tegemoet!

Voor het geval de nieuwsgierigheid is gewekt naar mijn volgende bestemming? Dat wordt een bestemming in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika: Chili!

Wil je vaker waardevolle, handige of gewoon leuke tips ontvangen over bestemmingen en reizen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Leuk! In ontvang graag info en reisadvies