Selfdrive groepsreis – Colombia 18 juli 2020

“Een Selfdrive groepsreis, is dat geen contradictio in terminis?” Ik begrijp de vraag: zelf met een huurauto op pad geeft je ultieme vrijheid tijdens een reis en een groepsreis doet het tegenovergestelde. En tóch kan het! Hoe werkt dat dan precies?

Colombia - Bucaramanga-Santa Marta

Nou, eigenlijk heel eenvoudig: je gaat samen op pad, ieder in zijn eigen huurauto met zijn eigen partner, vrienden, familie. Je rijdt iedere dag in je eigen auto van A naar B, ieder in zijn eigen tempo. Er reist begeleiding mee die dezelfde route rijdt en als er onderweg vragen zijn, dan is het aanspreekpunt dus nooit ver weg. Aan het einde van de dag kom je je reisgenoten weer tegen in het hotel. Of soms ook al wat eerder overdag: bij een tankstation of een mooi uitkijkpunt. ‘s Avonds kun je onder het genot van hapje en een drankje de ervaringen van de dag delen. Deze reizen zijn dan ook een perfecte mix tussen een individuele reis en de klassieke groepsreis.

Het samen reizen met je eigen huurauto is een  nieuw concept in Latijns-Amerika. Het is een heel mooi alternatief voor diegenen die graag zelf op pad gaan, maar het ook leuk vinden om ervaringen te delen en het een fijn idee vinden dat er begeleiding is die Spaans spreekt. De begeleiding kan excursies regelen indien gewenst of een leuk restaurantje aanraden voor het avondeten. Zie onderstaande reis voor een voorbeeld van de mogelijkheden.

Selfdrive groepsreis Colombia!

Colombia - Rio Claro Reseva NaturalTijdens deze 21-daagse groepsreis ga je op zoek naar het échte Colombia: dit prachtige land dat je telkens weer zal verbazen. Je rijdt vanuit de hoofdstad richting het noorden, naar Villa de Leyva en Barichara. Na een verblijf in het groene jungle gebied van Río Claro rijd je door naar Medellín. Maar vergeet vooral niet te stoppen bij de bijzondere rots van Guatapé gelegen naast het gelijknamige dorpje. Via, Medellín, reizen we door naar het zuiden en komen aan in de zogenaamde koffiedriehoek. Overheerlijke proeverijen, supermooie natuur en ook gewoon tijd om lekker te relaxen. Iedereen gaat hier twee dagen zijn eigen gang (je hebt immers je eigen vervoermiddel) of je kan je aansluiten bij een van excursies. Via het kleurrijke dorpje Honda rijd je terug naar Bogotá waar iedere deelnemer  zijn auto inlevert.

Colombia Tayrona beachesEen binnenlandse vlucht brengt ons vervolgens naar Santa Marta waar de nieuwe huurauto’s klaarstaan. Je rijdt naar de mooie stranden van Palomino ten oosten van het Nationaal Park Tayrona waar we komende 3 nachten verblijven. Dit geeft je voldoende tijd om een dag naar het Nationaal Park Tayrona te gaan en misschien een dagje de bergen in naar Minca of naar de Bahía de Camarones. Daar kun je de roze flamingo’s zien vanuit een traditioneel houten zeilbootje. Of misschien wil je juist even lekker een dagje niets doen aan het strand? Alles kan.

De laatste stop van deze mooie reis is Cartagena de Indías: een prachtige koloniale havenstad die sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Om die reden is deze kleurrijke, historisch betekenisvolle stad prachtig onderhouden. In de binnenstad is voldoende te zien en doen. Een boottochtje naar Islas Rosario behoort ook nog tot de mogelijkheden als je graag nog het water op wilt. Een bijzondere en diverse reis dus waar je een mooi en compleet beeld krijgt van dit prachtige land en zijn gastvrije mensen.

TIP!
Check over en paar dagen de website van Sabine Boogaard: zijn woont al een aantal jaar in Colombia, is gek op autorijden, heeft onlangs een TedX talk gehouden in Nederland en schrijft over deze reis die op 18 juli 2020 van start gaat.

Wil je vaker waardevolle, handige of gewoon leuke tips ontvangen over bestemmingen en reizen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Leuk! Ik ontvang graag info en reisadvies