Project Description

Een bezoek aan de Galapagos eilanden is een unieke belevenis. Dieren die geen absoluut angst hebben voor de mens, ruige bergen en vulkanen en een onderwaterwereld die je nergens anders tegenkomt. Het is mogelijk om vanaf verschillende cruiseschepen een tocht langs de verschillende eilanden te maken. Hierbij overnacht je aan boord. Een andere mogelijkheid is een zogenaamde Island-hopping tour, waarbij je op verschillende eilanden overnacht en vanaf daar aan verschillende excursies  deelneemt.

Hieronder volgt een beschrijving van een 5-daagse Island-hopping tour.

Ecuador Galapagos_Highlands Santa CruzAankomst Baltra en transfer naar Puerto Ayora op het eiland Santa Cruz. En route naar Puerto Ayora zijn al een paar stops ingepland, waaronder een bij het Itabaca-kanaal dat de eilanden Baltra en Santa Cruz scheidt. Eenmaal aan de andere kant van het kanaal stop je in de hooglanden om een privéboerderij te bezoeken waar je direct de eerste bijzondere Galapagos-ervaring zult hebben bij het aanschouwen van de gigantische Galapagos-schildpadden. Schildpadden zijn erg gevoelig en trekken zich meestal terug in hun schild zodra ze je dichtbij zien komen. Het is erg uiteraard van belang om deze immense dieren met rust te laten. Er is gelegenheid om te lunchen en vervolgens word je afgezet bij het hotel in Puerto Ayora.

Ecuador Galapagos_Land iguanaNa het ontbijt word je opgehaald voor een wandeling naar het Fausto Llerena Interpretation Centre te bezoeken, waar je meer te weten komt over het werk van het Galapagos National Park. Ook leven hier verschillende soorten schildpadden. Iets verderop is het gebalsemde lichaam van de wereldberoemde schildpad Lonesome George, dat nu te zien is in het museum van het Interpretation Centre. We bezoeken het bekende Charles Darwin Station waar wetenschappers van over de hele wereld werken ten behoeve van de bescherming van de unieke flora en fauna van Galapagos. Na deze perfecte introductie in de Galapagos archipel vaar je in de middag naar Isabela eiland.

Ecuador Galapagos_Bartolome IslandIsabela staat bekend dat de Sierra Negra-vulkaan bekend staat als de op een na grootste krater ter wereld, de eerste is de Ngorongoro in Afrika. In de ochtend bezoeken we deze enorme natuurlijke formatie, ontstaan door vulkaanuitbarstingen die de jonge eilanden hebben gecreëerd. Na een vroeg ontbijt, verlaat ons privévervoer ons ’s ochtends bij een controlepunt in het Galapagos Park, vanwaar we zullen wandelen (1,5 tot 2 uur) tot aan de rand van de krater vanwaar we, als het weer het toelaat, in staat zullen zijn om bekijk de hele diameter van de krater (6 mijl / 11 km.). Vervoer terug naar de stad waar je vrije tijd hebt voor de lunch (op eigen gelegenheid). In de middag bezoekt u “Las Tintoreras”, een groep eilandjes waar u zeeleguanen, pinguïns, zeeleeuwen en haaien kunt observeren.

Galapagos_Los Humedales_kleinNa het ontbijt gaan we wandelen naar de plaats die bekend staat als Los Humedales (Wet-Land). Dit geweldige gebied wordt gekenmerkt door zandstranden, rotsachtige kusten en mangroven. Tijdens de wandeling langs het hoofdpad kun je alle vier soorten mangroven zien die op de Galapagos worden aangetroffen en kun je roze flamingo’s en trekvogels observeren, waaronder regenwulp, kortbek dowitcher, Wilson’s falarope, visdief, blauwvleugeltaling, visarend, zwartbuik en halfhoge plevieren, grote en kleine geelpootjes om er maar een paar te noemen. We vervolgen het pad en komen aan bij het Tortoise Breeding Centre, waar we schildpadden van alle soorten en maten en van verschillende ondersoorten kunnen zien. In de namiddag brengt de openbare speedboat je naar Santa Cruz.

In de ochtend brengen we u naar de luchthaven op Baltra Island. De busrit duurt ongeveer 45 minuten totdat we het Itabaca-kanaal bereiken. Vanaf hier steken we met een lokale veerboot het kanaal over naar de kant van Baltra, vanwaar de luchthavenbussen u naar de luchthaven brengen. Onderweg stoppen we bij de natuurlijke formatie die bekend staat als “The Twins” Craters (Crater los Gemelos), die op de route naar het Itabaca-kanaal ligt.

Meer informatie?
Data en prijzen
Landeninformatie