It’s all about Road Trips – Ook in Europa!

Dat is net zo logisch als dat het fantastisch is. Road trips zijn eigenlijk altijd al dé beste trips, maar in deze tijden ook nog eens de meest veilige manier van reizen.

Patiperra organiseert maatwerkreizen naar Latijns-Amerika. Veel van deze reizen bieden we aan met een huurauto. Dat werkt zo: Patiperra adviseert over de route, boekt de accommodatie, autohuur en eventuele excursies en ons agentschap ter plaatse is beschikbaar in geval van vragen of nood. Samen met je eigen reispartner(s) in je eigen bubbel je eigen reis maken in alle vrijheid. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Daarnaast werkt Patiperra samen met Amazon Adventures gespecialiseerd in het organiseren van Oldtimer klassieke auto’s reizen. Amazon Adventures opereert wereldwijd en dus óók in Europa.

Rare timing van deze mailing?

Jazeker… Wij zitten nog middenin onze totale lockdown, het nieuws is zelfs nog redelijk vers en het is voor ons dan ook zeker nog niet de tijd om te gaan boeken. Echter, het is wél de tijd om moed te houden en hoe kan je dat beter doen dan naar de toekomst te kijken. Naar een toekomst waarin we wél weer op pad kunnen, een toekomst waarin we onze vrijheid weer terugkrijgen. Dat gáát namelijk gebeuren; dat is de enige zekerheid die we hebben. Wanneer is natuurlijk de grote hamvraag. Maar voor nu dus: laten we tijdens de kerstdagen heerlijk wegdromen en ons oriënteren op nieuwe bestemmingen, nieuwe wegen die te ontdekken zijn. Zowel binnen Europa als buiten de Europese grenzen.

Vergeet niet: tegen dromen en reisjes plannen is geen enkele lockdown bestand! 🙂

Gebruik deze mailing ook in de toekomst om een overzicht te hebben van alle mooie reizen die er in 2021 op de agenda komen te staan.

 

Wat zijn nu in principe de ‘open landen’?

Welke landen hebben hun grenzen geopend en zijn corona-technisch goed op orde? Dit zijn de landen waar we straks in principe als eerste onze zinnen op kunnen zetten. De corona-protocollen zijn op orde, je reist veel door de natuur en verplaatst je in je eigen huurauto.

 • Costa Rica
 • Ecuador
 • Colombia
 • Peru

Costa Rica is al jarenlang dé natuurbestemming van Latijns-Amerika. De Tico’s zijn gespecialiseerd in verantwoord toerisme en ook nu staan ze vooraan met de organisatie van het land om alles corona-proof te maken. Je dient een goede verzekering te hebben, een gezondheidsformulier te hebben ingevuld en een negatieve PCR-test kunnen aantonen voordat je het land inreist. Het afsluiten van de goede verzekering kan eventueel zelfs nog bij aankomst.
Het is voor ons nog even niet de tijd om te gaan boeken, maar wel om te oriënteren en weg te dromen… Kijk alvast naar de volgende reisroutes op de website. Er is natuurlijk heel veel meer mogelijk.

Ecuador De situatie in Ecuador was schrijnend de eerste maanden na de uitbraak van de pandemie. Echter, het land heeft zich bij elkaar weten te rapen na een strenge lockdown en buitenlandse toeristen reizen weer mondjesmaat naar het vasteland van Ecuador en naar de Galapagos eilanden. Een negatieve PCR-rest is vereist en er worden medische controles uitgevoerd op de luchthavens. Om weg te dromen, kijk alvast naar de volgende reisroutes op de website. Er is natuurlijk heel veel meer mogelijk.

Colombia Ondanks dat Colombia het zwaar te verduren heeft gehad en de bevolking maandenlang in lockdown heeft gezeten lijkt de situatie nu te stabiliseren. Er is geen negatieve PCR-test nodig om het land in te gaan, wel dien je goed verzekerd te zijn en een medische checklist in te vullen voor vertrek. Wegdromen en alvast plannen? Kijk naar de volgende reisroutes op de website. Er is natuurlijk heel veel meer mogelijk.

Peru Ook in Peru was de situatie niet eenvoudig op zijn zachts gezegd. Echter, dankzij de komst van vele toeristen door de jaren heen, zijn de protocollen van de overheid goed op orde. Dat wil zeggen dat social distancing in acht wordt genomen, de hotels en restaurants slechts 50% van hun capaciteit gebruiken en daarmee aan de eisen van afstand voldoen en dat ook in het vervoer de capaciteits- en hygiënemaatregelen in acht worden genomen. Daarnaast is Peru ook een perfecte bestemming om met een eigen huurauto of camper te reizen: in je eigen bubbel het land ontdekken. Enkele mogelijkheden van reizen door dit indrukwekkende land:

Het onbekende en weinig bezochte noorden van Peru:

In principe ‘gesloten landen’

Een van de mooiste roadtrip-bestemmingen in Zuid-Amerika is natuurlijk Patagonië. Argentinië en Chili zijn nog niet open voor toerisme, maar het is zeker al wel tijd om je te gaan verdiepen in deze bestemmingen. 2021 wordt immers het jaar met licht aan het einde van de tunnel, het jaar waar we weer concrete plannen kunnen gaan maken.

De Carretera Austral in Chili en de Ruta 40 in Argentinië staan ongetwijfeld op het wensenlijstje van de avonturier en natuurliefhebber. Kijk voor een overzicht van deze reizen en blogs op de website.

Samenwerking met Amazon Adventures – Europa en verder

Daarnaast doet Patiperra meer dan alleen maatwerkreizen: De kern van Patiperra is te allen tijde het creëren van bijzondere ervaringen door te reizen.

Al geruime tijd werkt Patiperra travels samen met Amazon Adventures. Deze organisatie is gespecialiseerd in het organiseren van Oldtimer reizen wereldwijd. Met een groep van minimaal 20 teams, een technisch team, soms een medisch team en reisbegeleiding leg je de reisroute af zoals deze is opgezet. We rijden gemiddeld drie dagen om vervolgens een rustdag te hebben. Tijdens de rustdag wordt er een optionele excursie aangeboden of je kan zelf op pad gaan. Misschien wil je wel een dagje klussen aan de auto of laat je dit liever aan de professionals van het technische team over? Iedereen rijdt iedere dag in zijn eigen tempo van A naar B en ’s avonds is een gezamenlijk diner op de reisdagen inclusief. Dit is werkelijk een heel bijzondere manier om te reizen, je maakt altijd heel makkelijk contact met de locals en de mix van het ‘samen ervaren’ en ook individueel maken dit heel bijzondere reizen die je eens in je leven mee moet maken.

Het organiseren van reizen wereldwijd betekent ook reizen door Europa. Vanuit je eigen huis, in je eigen auto start je een ontdekkingsreis door Europa. Deze reizen zijn deels niet meer exclusief voor Oldtimer auto’s. Ook met een moderne vierwieler kan je deelnemen aan deze reizen.

In 2021 staan er in ieder geval drie mooie reizen op het programma:

 1. Mei en Juni 2021 – Northcape Challenge
  Een wel bijzondere reis van Nederland naar de Noordkaap door Rusland of Zweden en door Noorwegen retour.
  Noordkaap – 18 of 24 dagen (alleen Oldtimers)
 2. Augustus 2021 – Athena Trophy
  Een reis van Amsterdam naar Athene door de boeiende Balkan
  Athena Trophy – 16 dagen
 3. September 2021 – Baltic Tour
  Een tocht van Utrecht naar de kleurrijke Baltische Landen
  Baltische Landen met Jan Bruins – 17 dagen

En daarnaast wordt er nog hard gewerkt aan een reis met bestemming Spanje en Portugal voor het najaar. Hou de website van Patiperra travels én Amazon Adventures in de gaten voor updates.

We moeten nog even doorbijten met zijn allen en dan:

Let’s be off on a wonderful roadtrip!

Wil je vaker waardevolle, handige of gewoon leuke tips ontvangen over bestemmingen en reizen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Leuk! Ik ontvang graag info en reisadvies