Maar is het wel veilig in Nicaragua?

Die vraag heb ik met regelmaat gehoord toen ik zei dat ik naar Nicaragua ging. En ik kan die vraag met een volmondig Ja beantwoorden. Ik moet eerlijk zeggen: ik ben de moeilijkste niet… ik reis heel graag en ook naar plekken waar anderen wellicht niet zo snel naar zouden afreizen. Maar ik reis ook regelmatig alleen en ben zeker niet levensmoe. Ik let dan ook wel degelijk op waar ik kom en op welk tijdstip van de dag bijvoorbeeld.

Een jaar geleden in het voorjaar van 2018 zijn er forse protesten geweest in Nicaragua naar aanleiding van een beslissing van de regering om het sociale zekerheid te hervormen. De gepensioneerden zouden hier in eerste instantie door worden getroffen en zij gingen dan ook de straat op. En vreedzaam protest door ouderen en ook studenten die protesteerden tegen president Ortega en zijn corrupte regime. Inmiddels zijn de hervormingen teruggedraaid en wordt er weer gesproken met elkaar. De realiteit is helaas dat corruptie in Latijns-Amerika tot op de dag van vandaag nog steeds volop hoogtij viert.

Wat kunnen wij doen? Ja precies: Gaan!

Nicaragua - San Juan del Sur - Christo/ChristusbeeldWat kunnen wij daaraan doen? Helaas niet zoveel, maar je maakt de bevolking heel blij met een bezoek aan dit mooie en gastvrije land! Het toerisme is vorig jaar ingestort en dat heeft geleid tot sluiting van hotels, restaurants en touroperators. De mensen die nu werkeloos thuis zitten en anderszins de kost bij elkaar proberen te sprokkelen staan met open armen klaar om ons weer te ontvangen. Het ging namelijk juist heel erg goed met het toerisme in Nicaragua. Het toerisme zat in de lift en dat betekent dat faciliteiten steeds beter en voorhanden zijn. Leuke en interessante tours, hotels in verschillende klassen, kwalitatief goede gidsen; het is er allemaal!

Gelukkig krabbelt het land poco a poco weer op en mijn antwoord blijft dus staan. Is Nicaragua veilig? “Jazeker wel!” En op de vraag: moet ik dan echt nú naar Nicaragua gaan? “Ja, juíst nu” Nicaragua heeft veel potentie en ik raad iedereen aan om juist nu te gaan, nu het nog niet te druk is. 😊 Kijk voor het actuele reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken op de volgende website: Reisadvies Nicaragua. Weten waar je heengaat is belangrijk en daar help ik je bij. Neem contact met me op voor een reisadvies op maat van Patiperra travels naar Nicaragua.

En jawel, er is nóg meer te vertellen over Nicaragua: Stay tuned for more dus!

Wil je vaker waardevolle, handige of gewoon leuke tips ontvangen over bestemmingen en reizen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Leuk! Ik ontvang graag info en reisadvies